Tegyünk a WC eldugulása ellen!

Az egyik legkellemetlenebb „meglepetés”, ha eldugul a toalett, főleg akkor, ha a tartalma teljes egészében visszajön. Ilyenkor természetesen lehet pumpálni, meg mindent megtenni annak érdekében, hogy újra lefolyjon a víz, de egyszerűbb, ha mindig figyelünk rá.

Mit ne csináljunk soha?

A WC nem kuka, ezt jegyezzük meg egy életre. A papíron kívül semmit ne dobáljunk bele, igaz ez az intim betétekre, tamponokra egyaránt, észrevétlenül is dugulást okozhatnak. Nagyobb tárgyakat, eltüntetni kívánt ételmaradványt se lapátoljunk bele, nagyon gyorsan tönkre lehet vágni a csészét, ha nem vigyázunk rá.

Arra is ügyeljünk, hogyha polcrendszer van a kagyló fölött, akkor vagy zárjunk el mindent gondosan, vagy hajtsuk le a WC tetőt. Ki szeretné, ha az ép dolgai belezuhannának a toalett csészéjébe? Utána kiszedni nem egyszerű, sőt, akár még le is húzhatjuk, ha figyelmetlenek vagyunk, úgyhogy ezzel bánjunk nagyon óvatosan!

Külön meg kell említeni még a hajakat és szőröket is, ezeket egyik lefolyóba se ürítsük, hanem gyűjtsük őket össze, és dobjuk szépen a szemetesbe.

Mindig vigyázzunk, mi kerül a WC-be

Mindig vigyázzunk, mi kerül a WC-be

Mit tegyünk, ha dugulás van?

Első lépésben mindenképpen a házi megoldásokat teszteljük, elképzelhető, hogy nem olyan súlyos a baj, hogy egyből szakembert kelljen hívni. Jöhet a pumpálás, a lefolyótisztítók alkalmazása. Ha sejtjük, hogy egy tárgy okozza az elzáródást, akár megpróbálhatjuk eltávolítani azt. Mérlegeljünk! Ha látjuk, hogy komolyabb a baj annál, hogy meg tudjuk oldani, akkor azonnal hagyjuk abba az elhárítást, még mielőtt sokkal komolyabb károkat okoznánk.

Ne felejtsük el, ha folyamatosan ügyelünk a WC-nkre, akkor sokkal ritkábban fordulhat elő dugulás!

Hasonló bejegyzések..