Most tényleg megszületett a Milka Tehén

Mindannyian ismerjük a finom és népszerű csokoládémárkát, a Milkát. Sőt, kevés olyan emberrel találkozhatunk, aki még nem látta volna a Lila Tehenes reklámját. Ami eddig csak reklámfogásnak minősült, az ma már valósággá vált!

Az esemény pikantériája, hogy nem egy osztrák, alpesi településen történt, nem is a Milka biológusai tenyésztették ki az állatot, hanem a természet maga hozta létre, a finom csokoládé szülőhazájától távol.

Lila Tehén született Szerbiában

Lila Tehén - Milka Tehén

Az ártatlan jószág, aki nem tehet arról, hogy Lila színnel született meg, egy szerbiai gazdaságban, Jezdina község közelében látta meg a napvilágot. Természetesen, arra számítani lehetett, hogy a hír hallatára fellendül a település idegenforgalma, ugyanis emberek sokaságai szeretné megnézni a csodás borjút.

Radmila Glavonjić, az állat gazdája csak a borjú születése utáni napban vette észre a furcsaságot. A szokásostól eltérően ugyanis nem barna színnel született meg, hanem lilával. A kétségbeesett gazda ezért állatorvoshoz fordult, de az állatok gyógyításával foglalkozó szakember megnyugtatta, hogy teljesen egészséges, az egyébként lila tehén.

A tudomány úgy nyilatkozik az esetről, hogy nem ismernek lila színű tehenet, csakis egy véletlen mutáció eredménye lehetett, ami annyira ritkaságnak számít, hogy még nem is volt ilyen.

Lila Tehén - Milka Tehén

Hasonló bejegyzések..

4 hozzászólás

 1. Regős Mátyás szerint:

  Valóban látszik egy kis ráerősítés a lilára, különösen az első képen, de ilyesmi valóban létezik, eltérően a cikkben leírtaktól. Sokkal kisebb mértékben, de nekem is ellett már tehenem lilás árnyalatú borjút, amelyiknek rövid időn belül valóban módosult is a színe. Az anya szintén sötét árnyalatú barna volt.

 2. judit szerint:

  Nekem is kell egy ilyen!
  Kedvencem a Milka csoki!!
  Töménytelen mennyiségben!!

 3. zolka szerint:

  A képeket módosították a szerkesztők, hogy nagyobb feltünést keltsenek!!!

  • névtelen szerint:

   Az első képen jól látható, hogy a szalmának is szalma színe van, nem pedig olyan fakón néz ki a kép, mint az indexen. Tehát ez itt most pont úgy néz ki, mintha csak a kép minőségén javítottak volna, nem pedig eltúlozni a színeket.