Megszületett Katalin hercegnő és Vilmos herceg kisfia

2013. július 22-én, magyar idő szerint fél hatkor született meg Katalin hercegnő és Vilmos herceg kisfia. Az örömteli hírt este fél tízkor hozták nyilvánosságra. A picinek még nincs neve, de már Cambridge hercege.

A britek a Buckingham palota előtt ünneplik az új trónörökös születését, magyar idő szerint 17:24 perckor jött világra a királyi bébi. Katalin hercegnőt július 22-én a reggeli órákban szállították a londoni St. Mary’s Kórház Lindo szárnyába, ahol szigorúan őrizték, ennek ellenére rendőri kíséret nélkül, autóval érkezett meg a helyszínre.

A szülésnél az apa, Vilmos herceg is jelen volt, és ezzel történelmet írtak, ugyanis egyetlen apás szülés sem volt még a királyi családban. Ugyanebben a kórházban született 1982-ben Vilmos herceg, 1984-ben pedig Harry herceg is.  A kisfiú 3,8 kilogramm súllyal jött a világra, mind a baba, mind az édesanyja jól vannak. Katalin hercegnő és a csecsemő az éjszakát mindenképpen a kórházban töltik.

A Buckingham palota díszes irattartó állványára kitették a születési hirdetményt. A hirdetményt Erzsébet királynő nőgyógyásza, Marcus Setchell is aláírta. Setchell vezette a szülést. Korábban úgy hírlett, hogy nem tudja senki a születendő gyermek nemét, de Katalin kisfiút, Vilmos pedig inkább kislányt szeretett volna.

hirdetmény

A trónörökös születéséről szóló hirdetmény

David Cameron, Nagy-Britannia miniszterelnöke nagyon boldog, hogy megszületett a királyi fiú, és biztosra veszi, Katalin és Vilmos kiváló szülők lesznek. A csecsemő születésével megkapta Cambridge hercege címet, és nemétől függetlenül a trón várományosa lett. A rangsorban harmadikként lehet a trónörökös a kisfiú, nagyapját, Károlyt, majd pedig édesapját, Vilmost követheti a trónon.

A gyermeknek egyelőre még nincs neve, a sajtó “baby boy”-ként emlegeti. A névre még várni kell, a fogadóirodákban a James névre tették le a legtöbben a voksukat. Egész Nagy-Britannia ünnepli a csecsemő születését.

Hasonló bejegyzések..