Matrac próba – Ne szégyelljünk tesztelni!

tökéletes ágymatrac kiválasztása nem egy egyszerű feladat, és ha mellényúlunk a vásárlásnál, akkor bizony az egészségünk bánhatja. Sokan nem tesztelik a matracokat vásárlás előtt, pedig nem ártana. Még akkor sem, ha nem az üzletben, hanem mondjuk egy webshopban lesz a végső megrendelés.

Matracmustra

A tökéletes matracon az ember elterül, és érzi, hogy teste minden porcikájának jól esik. Ha kipróbálás nélkül rendeljük meg álmaink fekvőhelyét, akkor bizony könnyen mellényúlhatunk, ez olyan, mint a cipővásárlás, nem szabad kihagyni, még ha tudjuk, hogy milyen méret is a jó. Mindenképpen látogassunk el szaküzletekbe (ha tehetjük, ne csak egybe, hiszen a kínálat végtelen), és próbáljuk végig a nekünk szimpatikus darabokat.

Hogyan teszteljünk?

Az üzletekben kiállított darabok azért vannak, hogy kipróbáljuk őket. Ne szégyelljünk ráülni vagy ráfeküdni, e nélkül nem tudjuk, hogy az-e a mi matracunk! Mindig úgy feküdjünk rá a teszt darabra, ahogyan aludni szoktunk. Kerüljük a hirtelen felpattanásokat vagy ráüléseket, a mintadarabokat nem azért állítják ki, hogy tönkretegyék.

Minden esetben próbáljuk ki a kiválasztott matracot, soha ne legyen zsákbamacska

Minden esetben próbáljuk ki a kiválasztott matracot, soha ne legyen zsákbamacska

Óvatosan rugózni azért lehet, hogy kipróbáljuk, de a gyors, hirtelen mozdulatokat kerüljük. Feküdjünk a matracra hanyatt, és dugjuk a kezünket a derekunk alá. Ha úgy érezzük, hogy nincs megfelelően alátámasztva a derekunk, akkor inkább keressünk egy másik darabot. Ha oldalt alszunk, akkor a vállunk és a csípőnk nyomódik a legjobban az ágybetétnek, fontos, hogy a gerincünk ne hajoljon ki túlságosan fekvés közben. Amennyiben egy kicsit is kényelmetlennek érezzük a próbát, keressünk egy másikat.

Hol vegyük meg?

A kiválasztott darabot nem muszáj az üzletben megrendelni vagy megvenni. Az online webshopokban való rendeléssel akár komoly ezreket is meg lehet spórolni, ezért javasoljuk, hogy matrac vásárlás előtt nézzenek körül a világhálón is.

Hasonló bejegyzések..