Költözés örömmel és zökkenőmentesen

A költözés minden család életében hatalmas horderejű dolog, ami akkor is igaz életünkre, ha gyermekekkel még nem vagyunk megáldva.

Akár pár utcányira, akár egy másik kontinensre költözünk, ennek során az egész életünket a nyakunkba vesszük, és egy új élet, új lehetőségek, és a nagyobb boldogság reményében útra kelünk. Ennek folyamatait, és magát a berendezkedést, az új fészek rakását is megkönnyíthetjük önmagunk és a család számára, ha néhány apró trükköt bevetünk.

A feleslegesen gyűjtögetett holmik története

A költözés az egyik legalkalmasabb életszakasz, amikor az összegyűjtögetett, régóta tárolt és mára már feleslegessé vált dolgoktól könnyedén megszabadulhatunk. Ilyenkor ugyanis sok nehézség nélkül kiszortírozhatjuk a nem használatos, szinte már-már tehernek számító dolgainkat. Ezzel ráadásul még pénzt is tudunk spórolni, hiszen minél kevesebb poggyásszal vágunk neki a nagy jövőnek, annál kevesebb helyet foglalunk a költöztetős autóban, és a hasznosabb felszereléseknek annál több terület jut majd.

Dobozfellegvár

Költözés vidáman – a kartondoboz lesz a legjobb barátunk

Költözés vidáman – a kartondoboz lesz a legjobb barátunk

Minden költözésnek vannak kellékei, amelyek nélkül nem tudjuk elvégezni a szükséges lépéseket. Az egyik legnélkülözhetetlenebb hozzávaló a kartondobozok tömkelege, hiszen minden kisebb-nagyobb holmit ebben fogunk szállítani. Aki legalább egyszer nyakába vette már az életét, az jól tudja, hogy ezek a kartondobozok aranyat érnek, és hogy milyen felemelő érzéssel jár, amikor a tizenkettedik boltban van néhány darab elfekvőben, amit nekünk ajándékoznak. Természetesen fontos, hogy ne legyenek túl nagy méretűek, mert ebben az esetben jól tele fogjuk pakolni őket, és a szállítása-cipelése kínszenvedést fog okozni. A legideálisabb méret a mikrohullámú sütő doboza, amiben kényelmesen elférnek a nehezebb és könnyebb tárgyak is, mint a könyvek, konyhai eszközök, esetleg játékok.

Újságpapír – avagy a gyermekkori papírgyűjtés rémálmai

Mindannyian jól ismerjül az általános iskolás, kötelező papírgyűjtés rémálmait, amikor betartandóan kellett az újságpapírokat határidőre összegyűjteni. Egy-egy költözés során is ezt tesszük, csak kicsiben, ám ilyenkor már a rémálmok eloszlanak, hiszen egy szebb jövő érdekében tevékenykedünk. Tökéletes kellékei ugyanis a csomagolásnak, amikor törékenyebb tárgyak, vázák, étkészletek elhelyezésére van szükség. Használatát pedig nyugodtan spékeljük megy egy kis “gyurmázással”, ugyanis apró gombócokba gyűrve akár a dobozokban keletkezett űröket is tökéletesen ki tudjuk velük tölteni.

Ollók és ragasztószalagok barátsága

Nagy hasznunkra lesz majd az olló, és a széles ragasztószalagok is. A ragasztószalagokat dobozok lezárására tudjuk leginkább felhasználni majd, és nagyon fontos, hogy több tekercset szerezzünk be belőlük a nagy csomagolás előtt, ugyanis ez egy tipikus fogyóeszköz lesz, és ha adódik segítségünk a csomagolás során, akkor mindenkinek kell jusson legalább egy a tekercsekből, mert a csapatmunka így lesz igazán hatékony. Az ollót a szalagok, és dobozok vagdosásához fogjuk legtöbbször használni, és itt szintén aranyszabály, hogy többet tartsunk belőlük, valamint ha mód van rá, egy helyen tároljuk őket, nehogy véletlenül elkeveredjenek majd, hiszen legfőbb tulajdonságuk, hogy mindig akkor nincsenek kéznél, amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk.

A szemeteszsákok és madzagok erődje

Szemeteszsákból feltétlenül a legnagyobb méretűt vásároljuk meg, és mindenképpen a vastagabb, fekete színű verziót. Ez lesz ugyanis az egyetlen, ami a ruhákat, párnákat, takarókat, plüssállatkákat, vagy akár a cipőket is leginkább képes lesz megtartani úgy, hogy a cipekedés során nem hagy minket cserben, nem szakad majd ki. Madzagokat pedig a zsákok szájának összekötéséhez használhatjuk fel, így a szemeteszsákokat és madzagokat kéz a kézben érdemes beszereznünk.

Hasonló bejegyzések..