Keresztes Ildikó is bérhang volt

A Voice utolsó adásában Czerovszky Heni bevallotta, hogy hangját sokszor kölcsön adta különböző együtteseknek. Vagyis ő énekelt, más meg tátogott rá. Keresztes Ildikó – feltételezhetően Heni hatására – szintén bevallotta, hogy volt már bérhang, nem is egyszer.

Heni azt mesélte, hogy ő volt az énekesnők mögött a hang például a Soho Party Gyere és táncold át velem az éjszakát vagy a 4F Balatoni láz című nótáknak.

A Blikk kiderítette, hogy az X-faktor mostani mentora, Keresztes Ildikó is egykoron pénzzé tette a hangját. Henivel ellentétben azonban Ildikó nem szégyelli azt, hogy fiatal korában mások tátogtak az ő énekhangjára.

Keresztes a lapnak elárulta, hogy énekelt az UFO-nak és a 4F pár dalát is ő énekelte fel. Ildikó elmesélte, hogy a 90-es években ez volt a divat. Hol Kozma Orsi, hol Czerovszky Heni, hol pedig ő énekelte fel a tátogó énekesnők dalait. Állítása szerint azért ment bele, mert jó tanulópénz volt a dolog, gyakorolhatott és stúdiózhatott.

Keresztes Ildikó

Keresztes Ildikó több, régi magyar popegyüttes énekesnőjének adta a hangját

Akkoriban még nem ment olyan jól az énekesi karrierje, így nem mondott nemet az ajánlatra. A fizetés ugyan nem volt valami jó, de gyakorlatot szerezhetett vele Ildikó. Akkor akadt ki az énekesnő, amikor egymás után több együttes is végig az ő hangjára tátogott. Czernovszky Heni másképp gondolja a dolgot, szerinte rossz döntés volt, mind szakmailag, mind anyagilag mások helyett énekelni.

A hangmérnökök addig játszottak a valódi énekesnők hangjával, amíg közel azonos hatást értek el, ezért nem tűnt fel a hallgatóságnak az átverés.

Az UFO zenekart jól ismerő bennfentes elárulta, valóban Keresztes Ildikó énekelt a frontember helyett, de szerinte ez abban az időben mindenhol így ment. A koncerteken playbackeltek, de így is nagy sikere volt a 90-es évek magyar popegyütteseinek.

Hasonló bejegyzések..

2 hozzászólás

  1. Réka szerint:

    Szerintem is megállja a helyét,csodálatos hangja van.
    Sőt emberségből is jelesen vizsgázott!!!

  2. Névtelen szerint:

    Hadjátok békén, hadd tegye a dolgát. Jól énekel. Valószinüleg szinészként i megállja a helyét. Úgy vélem, hogy jó ember.