ÁtVágó Vágó Istvánnal

Hosszú évek teltek el, mióta a kvízmester nem kínálja már az RTL klubon a milliókat – habár a Legyen Ön is milliomos! visszatért a képernyőre.

No de nem Vágó István trónol a játékmesteri karosszékben, aggodalomra azonban semmi ok, ahogy mondani szokták: rossz pénz nem vész el!

Hivatalos szakmáját tekintve gyógyszer-vegyészmérnök, és képzett idegenvezető – akkor még is hogy került Vágó István a médiába? Stílszerűen: egy vetélkedő során figyeltek fel rá, még ’76-ban. Akkoriban futott a Riporter kerestetik című játék, Vitray Tamás vezetésével. Vitraynak szemet szúrt az akkoriban 27 esztendős Vágó rátermettsége, így felajánlott neki egy barchoba-típusú játékvezetői állást.

Utána sorra kapta a hasonló felkéréseket, s mivel szereti a vetélkedőket és kvízeket, és mert tetszett neki a játékmesteri poszt, örömmel fogadta valamennyit: a ’80-as években ő vezette a Fele sem igazt, az Álljunk meg egy szóra! című játékot, a Van benne valamit, majd a Kerékbárt – ami átcsúszott jócskán a ’90-es évekbe. Láthattuk a Mindent vagy semmit porondmestereként, a Nekünk 80 műsorvezetőjeként, 2000-2007-ig minden hétköznap emberek ezreit ültetett képernyő elé a Legyen Ön is milliomos!-sal, majd Sebestyén Balázzsal közösen Pókerarcoltak, a Párbaj vezetése is az ő nevét jegyzi, valamint A Nagy Tudáspróba, Az Ország Tesztje kvízben is ő irányított Lilu oldalán.

Vágó István

Vágó István: az ÁtVágó ötlet teljesen saját

S hogy miért adta át a Legyen Ön is milliomos! tribünjét? A csatornával hosszas tárgyalások után sem sikerült megegyezniük a gázsi ügyében. Ellenben a Story4 vezetősége kapott az alkalmon, és megvették Vágót: “Amikor elkezdtem tárgyalni a Story4 csatornával, szóba került néhány műsor a nemzetközi piacról, de egyik sem tetszett. Majdnem annyiban is maradtak a tárgyalások, amikor azt mondták, miért nem találok ki inkább én egy vetélkedőt. Benyújtottam egy tervet, ami tetszett a csatorna vezetőségének, így kezdődött. Megtisztelő, ugyanakkor teher. Nagyon nagy dolog, hogy most nincsen felvigyázó, sem licenctulajdonos.” – Avatta  be a Bors napilap egyik munkatársát a kulisszatitkokba.

Mindezt Juni György, a hamarosan induló műsor főszerkesztője azzal egészítette ki, hogy ők hosszú távra terveznek Vágóval, és az ÁtVágó nevet kapó műsorával. Eltökélték ugyanis, hogy szeretnék elérni a Viasat3 és a Cool Tv nézettségét. Már csak az a kérdés, egy ilyen új-szabású produkció vajon lesz-e olyan kelendő, mint az említett két csatorna már bevált műsorai. A Story4 televízió közel 300 millió Ft-ot költött eddig a műsor indulására, így nagyon remélik, hogy ez az össze többszörösen visszatérül. Soha nem költött még ennyi pénzt az egyébként egyelőre kicsinek nevezhető csatorna.

Vágó István – ÁtVágó: teljesen saját ötlet

Vágó István - ÁtVágó: új, saját vetélkedő a Story4 műsorán

Vágó István - ÁtVágó: új, saját vetélkedő a Story4 műsorán

Az átVágóban a játékosok három körben versengenek egymással, az elsőben villámkérdésekre kell válaszolniuk, a másodikban dettó, de itt már valamiféle kapcsolatot is fel kell fedezniük két kérdés között, végül a harmadikban lesz a címben beígért átvágás, de azt nem tudjuk, ez pontosan mit is takar.

Hasonló bejegyzések..