Egészségtitkok a sztároktól

Ha végignézzük a csodálatos vörös szőnyeget, bekapcsoljuk a tévét, fellapozunk egy újságot, vagy autózás közben figyeljük a plakátokat, mindenütt a gyönyörű hírességeket látjuk. Tökéletes haj, tökéletes alak, gyönyörű, egészséges kisugárzás. Mi már csak a végeredményt látjuk, a hegy csúcsát, azonban az idáig vezető út sokszor nehézkes és hosszú ideig is eltarthat. Naponta edzenek, gondosan odafigyelnek étrendjükre, és szakértők segítségét is igénybe veszik – mindenkinek más a receptje.

Gwyneth Paltrow

A mindig csodásan karcsú hölgyemény rengeteget diétázik azért, hogy szerencsés formáit megőrizze. Ezen belül is a makrobiotikus diétát alkalmazza rendszeresen, étrendjének nagy részét a friss zöldséget alkotják, ezen kívül pedig sovány húsokat és barna rizst fogyaszt. A tejtermékeket már csak hírből ismeri, régen száműzte étrendjéből, cukrot és lisztet pedig egyáltalán nem eszik semmiféle formában. Rendszeres testmozgását a jóga jelenti, minden nap ennek a szerelemnek hódol.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston – a több, mint 40 éves bombázó az egyik legvonzóbbnak tartott filmcsillag

Jennifer Aniston – a több, mint 40 éves bombázó az egyik legvonzóbbnak tartott filmcsillag

Hollywoodban sokak szerint a Jóbarátok sztárjának van a legszebb, legformásabb teste. Ezért azonban keményen és nagyon tudatosan meg kell dolgoznia nap, mint nap. Csodás formáit az úgynevezett 40:30:30 módszernek köszönheti, mely szerint étrendjét a következők alkotják:

  • 40 százalék alacsony glikémiás szénhidrát (ide tartoznak a babfélék, a friss zöldségek és gyümölcsök
  • 30 százalék esszenciális zsírsav (mint az olívaolaj, magvak és diófélék)

Kate Hudson

Terhessége alatt közel 30 kilogrammot hízott a különleges, mindig mosolygós szépség, amit igyekezett minél hamarabb ledolgozni, hogy ismét csúcsformában állhasson a kamerák elé. A fehérjében gazdag, diétás étrendre esküszik, amelyet kemény edzéssel párosított, így édességeket egyáltalán nem fogyaszthatott. Kardioedzéssel és súlyemeléssel egészítette ki diétáját, és a kitartó, rendszeres munkának köszönhetően mindössze négy hónap alatt ismét boldogan nézett tükörbe.

Claudia Schiffer

A gyönyörű német szupermodell esküszik a húsmentes étkezésre, és napközben saját bevallása szerint csak friss gyümölcsöt fogyaszt, melyek közül leginkább a piros szőlőt szereti. Vacsorára semmi mást nem vesz magához, csakis zöldségeket, általában párolva, vagy salátaként elkészítve. Italai közt pedig csak a paradicsomlé, valamint a gyógyteák találhatók meg.

Madonna

A több, mint 50 éves énekesnő korához képest mesés formáit mindenki megirigyelhetné. Elárulta csúcsformájának titkát: ez pedig az astanga-jóga. Elsősorban a testmozgás áldásos hatásaira esküszik, de fontosnak tartja az étkezés helyességét is. A gyorséttermeket például messziről elkerüli, és étrendjében csak zsírszegény fehérjékben gazdag bioételek találhatók.

Hasonló bejegyzések..