Compact Disco az Eurovíziós Dalfesztiválon

A Compact Disco Sound of Our Hearts című dalával képviselheti hazánkat a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Szombaton, a Dal című műsor fináléjában – melyet az m1 és a Duna World élőben közvetített – dőlt el, hogy a 8 döntőbe jutott produkció közül melyik vehet részt a bakui világversenyen.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének két elődöntőjéből a zsűri döntése és  a nézők szavazatai  alapján a február 11-i fináléba jutott a Compact Disco: Sound of Our Hearts, Heincz Gábor: Learning To Let Go, Molnár Ferenc Caramel: Vízió,  Tóth Gabi: Nem kell végszó, Gyurcsik Tibor: Back In Place, Veres Mónika: This Love, a Király testvérek: Untried és Fábián Juli & The Zoohacker: Like A Child című szerzeménye. A döntőben a nézői sms-ek alapján a legjobb 4-be jutott Molnár Ferenc Caramel, Heincz Gábor, a Király testvérek és a Compact Disco.

A zsűri közülük választotta ki  a Compact Discot és a Sound of Our Hearts című dalt, mely képviselheti Magyarországot idén május 22. és 26. között a bakui világversenyen.

A Compact Disco 2008-ban alakult meg, mely a klasszikus és modern formákat, funkot, soult, ismert diszkóhagyományokat és a modern elektronikus zenét felvonultató, angolul éneklő csapat. A formáció első lemeze 2009 decemberében jelent meg Stereoid címmel, melyet a II című album követett 2011-ben. Tavaly a Fonogram gálán a Compact Disco elnyerte az év elektronikus zenei produkciójának járó díjat.

Compact Disco

Compact Disco: Az együttes képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon

Hasonló bejegyzések..