A készbeton felhasználási módjairól

Egy ház alapozásához rengeteg betonra van szükség, de akadnak olyan esetek is, amikor csak a ház körüli kisebb munkálatokhoz van szükségünk némi betonra.

Ilyen esetekben vagy megvesszük készen a betont, vagy magunk keverjük ki házilag, de arra is van lehetőség, hogy a két módszer ötvözetét, a kész betont használjuk. Érdekes kérdés persze, hogy a kész beton előnyös vagy hátrányos a számunkra? A helyzet azonban az, hogy valójában nincs előnye-hátránya, ha megfelelően használjuk, akkor jó megoldás, és kész.

Mi is az a készbeton?

A készbeton többféle néven is megtalálható, ugyanis hobbibeton, zsákosbeton, vagy szárazbeton néven is szokták emlegetni. Ez egy, a beton szilárd alapanyagait tartalmazó keverék, melyeket adott mennyiségben szoktak árulni.

A használta egyáltalán nem mondható bonyolultnak, annyi dolgunk van vele ugyanis, hogy amikor eljön a betonozás ideje, a megfelelő mennyiségű vizet hozzákeverjük, és már kezdődhet is munka. Kisebb betonozási feladatokhoz jó megoldást jelent, sőt, a Youtube és TitTok videók tanúsága szerint kreatívan is felhasználható.

Hol érdemes használni a készbetont?

Lássuk, pontosan hol is érdemes bevetni a készbetont? Nos, kisebb javítási munkákhoz ideális megoldás, legyen szó régi vagy új lakóépületekről, de betonaljzatok készítésére, tér- és padlóburkolatok ágyazására is tökéletesen alkalmas.

Emellett, akkor is jó megoldást jelent, ha kisebb betonozási munkálatokat kívánunk elvégezni, mint a rácsok vagy gumitömítés betonozása, a lépcsőfokok betonozása, vagy a kis betonlemez betonozása.

A készbeton fajtáiról röviden

Készbetonból is többféle van, és jellemzően az alapján alkalmazási terület alapján szokták megkülönböztetni őket.

  • sima előkevert zsákos beton: ezt a típust a kisebb, ház körüli betonozási feladatokra szokták használni, ez egy általános szárazbeton.
  • Általános szárazbeton a legtöbb ház körüli kisebb betonozási munkálatokra.
  • zsákos betonjavítók: ahogy a neve is mutatja, főleg megrepedt, feltöredezett betonfelületek javítására való.
  • zsákos esztrichbeton: leginkább úsztatott aljzatok készítésére használják
  • zsákos perlitbeton: ez a típus főleg akkor alkalmas, ha olyan területen vetjük be, ahol nem fontos a terhelhetőség.

Hasonló bejegyzések..