Megszűnt a Neo FM, nincsen Bumeráng

Mától nincs adás a Neo FM rádión, miután tegnap 26 alkalmazott azonnali hatállyal felmondott, mert hónapok óta nem kapták meg rendesen a bérüket, egyes munkavállalóknak 4 havi bérrel is tartoznak.

A hírt Berényi Attila, a rádió korábbi hírigazgatója jelentette be hétfőn. A Neo FM két legismertebb műsorvezetője, Boros Lajos és Bochkor Gábor ugyan nem mondott fel a rádiónál, mivel őket vállalkozói szerződéssel foglalkoztatják, de stáb hiányában ők sem képesek dolgozni.

A bérelmaradásokon túl más anyagi jellegű problémák is felmerültek, például nem volt már a nyomtatóban sem patron, sem papír.

A rádió körül az utóbbi időben nagyon sok minden nem volt rendben. Az előző tulajdonosok több száz millió forintnyi adósságot halmoztak fel, majd egy forintért árulták a tartozások átvállalásával a rádiót, mivel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) júniusi hatállyal mondta fel a szerződését.

Medveczky Mihály, a Neo FM tulajdonosa (forrás: MTI)

Medveczky Mihály, a Neo FM tulajdonosa (forrás: MTI)

Az NMHH azzal indokolta a szerződés felbontását, hogy az akkori tulajdonosok nem éltek azzal a mentőcsomaggal, amelyet felajánlottak nekik. A mentőcsomagban részletfizetési lehetőséget ajánlottak fel a Neo FM-nek, és elengedték volna a mintegy 40 millió forintnyi összeget elérő késedelmi kamatot, de a korábbi tulajdonos, az FM1 Zrt. ezt elutasította. A vezetőség a Médiatanács döntése miatt csődvédelmet kért, illetve felajánlottak egy 500 millió forint értékű váltót, de a Médiatanács elutasította a beadványt. Ez ellen fellebbezett a vezetőség, az ügyet szeptember elején tárgyalják majd.

A Neo FM-et végül júliusban öt forintért vásárolta meg a Dr. M-Media Kft., az új tulajdonos pedig Dr. Medveczky Mihály lett. A Kft-nek két ügyvezetője van, dr. Medveczky Mihály és unokatestvére, Medveczky Ladislav, a tulajdonos pedig Ladislav egy másik cége. Medveczky Mihály korábban ügyvédként is dolgozott, például Zalatnay Sarolta énekesnőt is védte, azelőtt pedig állítólag kamionosként dolgozott. A férfi élete kalandosnak tekinthető, gyalog bejárta a világot, és még saját rajzfilmet is gyártott, mielőtt felvásárolta volna a rádiót.

Megszűnt a NEO FM rádió, így nincsen már Bumeráng sem

Megszűnt a NEO FM rádió, így nincsen már Bumeráng sem

A Neo dolgozói a tulajdonosváltáskor még bizakodóak voltak, de miután egyáltalán nem kaptak fizetést, erre, valamint a nem megfelelő körülményekre hivatkozva hétfőn délelőtt 26 dolgozó mondott fel, méghozzá azonnali hatállyal.

A Neo FM pedig elhallgatott, egyelőre pedig még nem tudni, hogy csak ideiglenesen-e, vagy végleg.

Hasonló bejegyzések..

3 hozzászólás

 1. deleted szerint:

  Végre vége a kiskirályságnak, hála Isten megszünt a Neo FM.

  A beképzeltség felsöfokán is tulléptek már.

  Kösz.

 2. Névtelen szerint:

  Nagyon örülünk, hogy megszünt a Bumeráng, hisz mint müsor csak az ö saját szórakoztatásukra voltjó. Néha már gusztustaln módon beszéltek, jóérzésü ember nem is hallgatta öket. N.embeszélve a fizetésükröl. Egy

  ember közel 10 évet dolgozik az egyhavi fizetésükért.

 3. Retro szerint:

  Na végre. Remélem végleges.

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: