A Dal – 2. elődöntő

A Dal második elődöntőjében is tíz dal mérkőzött meg a továbbjutásért. A szabályok változatlanok maradtak, három előadót a zsűri, hármat pedig a közönség juttat tovább a második fordulóba.

Nagyon szoros lett a pontozás A Dal második elődöntőjében, többes holtversenyek alakultak ki a harmadik és negyedik helyen is. Kállay-Saunders András utolsóként lépett fel, és bár beteg volt, ennek ellenére a zsűri az ő produkcióját jutalmazta a legtöbb ponttal. A My Baby című dal első helyen jutott tovább, 48 pontot bezsebelve.

A versenyt sokáig vezető Gáspár Laci és a Plastikhead produkciója, A szeretet él című nóta a második legtöbb pontot kapta a zsűritagoktól, így ők is továbbjutottak.

A harmadik helyen 43-43-43 ponttal végzett Odett, Vastag Tamás és ByeAlex, így a zsűrinek össze kellett dugnia a fejét, hogy ki legyen a harmadik továbbjutó. Az ítészek végül úgy határoztak, hogy Odett: Ne engedj el című dala jusson tovább a középdöntőbe.

Hét produkció várta a továbbjutást. A nézői szavazatok alapján Vastag Tamás Holnaptól című dala, Janicsák Veca első saját szerzeménye, az Új generáció, és ByeAlex Kedvesem című nótája lett a három befutó. Sem Vastag Tominak, sem ByeAlexnek nem kellett tehát búsulnia, amiért a hármas holtversenyből nem ők kerültek ki győztesen, hiszen a nézők továbbjuttatták őket.

A Dal versenyői 2013-ban (fotó: MTI)

A Dal versenyői 2013-ban (fotó: MTI)

A hat továbbjutó a két hét múlva rendezendő középdöntőben fog harcolni a dalával, hogy bejusson a fináléba, amelyet március 2-án rendeznek. Az első elődöntőből már tovább menetelt Agárdi Szilvia és Pál Dénes, Baricz Gergő, Gyurcsík Tibor, Keresztes Ildikó, Palcsó Tamás és Rácz Gergő, hozzájuk csatlakoztak most a többiek.

A továbbjutók még egyszer ABC sorrendben:

  • ByeAlex: Kedvesem
  • Gáspár Laci és Plastikhead: A szeretet él
  • Janicsák Veca: Új generáció
  • Kállay-Saunders András: My Baby
  • Odett: Ne engedj el
  • Vastag Tamás: Holnaptól

Hasonló bejegyzések..