A céges reklámajándékok lényege és hatása

A céges reklámajándékok előnyeiről számtalan kutatás és statisztika napvilágot látott már a múltban, mégis nagyon sok vállalat vonakodik attól, hogy ilyen formában kezdje el reklámozni vállalkozását.

Márpedig a hivatalos adatok szerint azok a vásárlók, akik valamilyen promóciós ajándékot kaptak egy bizonyos cégtől 52 százalékban nagyobb bizalommal fordultak a vállalat felé, és szívesebben is vásároltak tőlük, mint azok, akik nem kaptak ajándékot. Ezen felül a hasznos ajándékokat az emberek közel fele napi szinten is használta a későbbiekben, egyszóval a reklámfelület a később újra és újra kifejtette hatását, bizonyos esetben csoportos közegben is.

Jól meg kell gondolni!

Természetesen a céges reklámajándékok kapcsán soha nem szabad elhamarkodottan dönteni, alaposan át kell gondolni, hiszen egy hosszú távú befektetésről van szó, amivel kapcsolatban ezen felül időzíteni is tudni kell. Fontos figyelembe venni, hogy olyan ajándékot válasszunk, amit az emberek gyakran hónapokig használnak, hiszen egy logózott tollal, esernyővel vagy éppen pólóval bizonyára sokkal komolyabb reklámértéket érünk el, mintha egy olyan díszt adnánk, amelyet az illető kitesz az otthonában, és legfeljebb a családja látja.

Egy jól megválasztott promóciós termék kapcsán azt kell belátnunk, hogy minden ember nagyon szereti, ha kap valamit, pláne ha az ingyen van. Mindez még akkor is igaz, ha azon a valamin egy cég márkajelzése kapott helyet, hiszen amennyiben tetszik neki és hasznosnak találja, akkor rendszeresen hordja, használja is majd, ezzel pedig más embereket is elér, sőt ő maga is gyakrabban vissza fog térni oda, ahol hozzájutott. Egy jó reklámajándék tehát felerősíti a pozitív érzelmeket egy cég irányába, és közvetett formában profitot is termel számára, még ha ez a profit ebben az esetben nem is mérhető.

A céges reklámajándékok lényege és hatása

A céges reklámajándékok lényege és hatása

Megtérülő befektetés

Sokan azt nem látják be a céges ajándéktárgyak kapcsán, hogy az ilyen befektetés mindig megtérül, gyakran előbb, mint azt gondolnánk, és sokszor hatásosabb lehet még egy televíziós reklámnál is. Míg ugyanis a tévében látott reklámokat az ember elfelejtheti – ha csak nincs unalomig ismételve – az ajándéktárgyak újra és újra a kezébe kerülnek, újra eszébe juttatják az adott cég belé vetett bizalmát, ami arra sarkallja őt, hogy újra igénybe vegye a szolgáltatást, az adott boltnál vásároljon, vagy azt a bizonyos terméket válassza.

A céges ajándéktárgyak mögött ugyanis pszichológia is rejlik. Amikor ugyanis az ember kap valamit, legyen az akár csak egy apró tollacska, esetleg egy valamivel nagyobb értéket képviselő esernyő, akkor azzal ösztönösen kialakul benne egy olyan kényszer, amelyet kölcsönösségként ismerünk. Ez annyit jelent a gyakorlatban, hogy az emberekben olyan kényszer születik, aminek során a kapott termékért cserébe tudat alatt is az adott boltot, szolgáltatót vagy terméket választják, mert ők már kaptak tőlük valamit, ezért most ők is szeretnék ezt vásárlással honorálni.

Hasonló bejegyzések..