A 4 legelterjedtebb padló típus

Építkezésnél és felújításnál a padló kialakítása örök dilemmát szokott okozni. Ha körbe nézünk a boltok polcain, akkor rengeteg különböző megoldás közül tudunk választani, és az árak nem mindig segítenek. Vizsgáljunk pár felkapott lehetőséget.

Laminált padló

Az egyik legfelkapottabb megoldás a laminált padló. Az újgenerációs darabok változatos felületűek, és többféle stílusban elérhetőek, így a lakást egyedi kinézetűvé tehetjük. Biztosan megtaláljuk azt az árnyalatot, ami passzol a személyiségünkhöz és a berendezéshez. Érdemes alátéteket is használni a burkolat alatt, amivel csökkentjük a lépészajt, és gondoskodunk a hangszigetelésről. Hasonlít a valódi fa parkettához, amihez ma már hosszú élettartam is jár.

Parketta

A laminált padló után meg kell említeni a valódi fából készült parkettát. Itt azonban vigyázni kell a felületre, mert kicsit érzékenyebb. Szerencsére mindig felújítható marad, újra lehet csiszolni és lakkozni, ezzel pedig örök életű padlót kapunk. Ha készen vásároljuk meg, akkor nincs más dolgunk, mint lerakni és használatba venni. Ha saját magunk döntünk a burkolás mellett, akkor mindig számítsuk bele a vágási veszteséget, ami 5-10% között mozog. Ezáltal biztosan nem maradunk parketta nélkül a szoba másik felében sem.

Padlólap

Nem szabad megfeledkezni a hidegburkolatokról sem. Ha igazán tartós megoldásra vágyunk, vagy padlófűtés fölé tervezünk burkolatot tenni, akkor a járólap lesz az ideális döntés. A nappali és az előszoba meghálálja a kemény felületet, mivel nyugodtan beléphetünk sáros cipővel is, ráadásul nem kell félni a felmosásoktól sem.

Betonpadló

Ha pedig hidegburkolat, akkor beszéljünk a betonpadlóról is. A beton tartós és kemény anyag, a lakásokban sérülésmentesen használható. Nem kell többé a házi kedvenctől tartani, ahogy a bútorlábak sem hagynak rajta nyomot.

Ha ehhez hozzáadjuk azt, hogy környezetbarát megoldás és minimális karbantartást igényel, akkor azonnal megjön hozzá a kedvünk. Az sem utolsó szempont, hogy a kinézete egységes és izgalmas, minden lakást és házat feldobhatunk vele.

Írta: Grindtech.hu

Hasonló bejegyzések..