György Sándor Lajos lett a királyi csemete neve

Nevet választott Vilmos herceg és Katalin hercegnő a héten világra jött elsőszülött fiának. A kis trónörököst György Sándor Lajosnak hívják – közölte a Kensingtion-palota.

George Alexander Louis vagyis György Sándor Lajos nevet adta július 22-én született gyermekének Katalin és Vilmos. A fiú hivatalosan majd az Őkirályi fensége György, Cambridge hercege címet viseli.

A brit sajtó és a londoni fogadóipar a György – George – első nevet tekintette abszolút favoritnak, ugyanis ennek nagy hagyománya van a királyi családban, többek között a 87 esztendős II. Erzsébet királynő néhai édesapja is VI. Györgyként uralkodott. Így Vilmos és Katalin elsőszülöttje – ha trónra lépése idején első nevét választja – VII. Györgyként lehet az Egyesült Királyság uralkodója.

A Lajos Vilmos herceg negyedik neve, míg a BBC tudósítója szerint a Sándor Katalin egyik kedvenc neve volt, de II. Erzsébet középső neve is Alexandra.

Cambridge baba

Vilmos herceg és Katalin hercegné kisfia: Őkirályi fensége György, Cambridge hercege

A picit már most imádja a fél világ. Az újdonsült szülök július 23-án mutatták be a nyilvánosságnak babájukat. A kis herceget II. Erzsébet királynő, Harry herceg és Katalin testvére, Pippa Middleton is meglátogatta már.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: