2013. augusztus 3. 14:19.

Roppant kellemetlen tud lenni, amikor zuhanyzás vagy fürdés közben észrevesszük, hogy a víz bizony nem akar lefolyni, vagy csak nagyon lassú tempóban. Mielőtt még azonban hívná a dugulást elhárító szakembereket, érdemes megpróbálkozni házilag is gyógyítással!

Egy kád igen hamar eldugulhat, hiszen az emberek java része vagy tusolás közben mossa bele haját, vagy csak egyszerűen a kádba hajolva végzi el, sokan a borotválkozást is ott intézik. Ezek a szőrök és hajak, amiket nem tudunk megakadályozni, hogy lefolyjanak, okozzák a dugulást.

Mindenképpen érdemes elővenni egy hosszúszárú csipeszt, és megpróbálni kiszedni a hajakat a lefolyóból. Ha ez nem megy, akkor elő a pumpával, és pumpáljuk meg a rendszert. Érdemes beszerezni egy lefolyót tisztító szert, nagyon sokféle van már a piacon, így biztosan találunk egyet, ami megfelel. A műveletet éjszakára időzítsük, semmiképpen se akkorra, amikor amúgy is fürödnénk, mert hosszabb ideig kell állni hagyni.

Ha eldugult a kád, van megoldás: lefolyo.hu

Ha eldugult a kád, van megoldás: lefolyo.hu

Éjszakára öntsük a tisztítószert a lefolyóba, és öntsük fel forró vízzel, és hagyjuk állni. Ezután el kell távolítani a zuhanyrózsát, és a megmaradt csővel mossuk át a kád lefolyóját. A kádban lévő túlfolyót ilyenkor érdemes szivaccsal vagy ronggyal befogni, így sokkal hatásosabb lesz a munka a fellépő túlnyomás miatt. Aznap már ne használjuk a kádat.

Amennyiben nem sikerült a művelet, ne próbálkozzunk házilag több trükköt alkalmazni, mert az többet árthat, mint használ. Minden esetben hívjunk duguláselhárító szakembereket, akik akár bontás nélkül is megoldják a problémát.

Érdemes lehet a kádba venni egy műanyag szűrőt, ami felfogja a hajakat és szőröket, és amit minden hajmosás után ki lehet öblíteni. Így kevesebb esély lesz arra, hogy elduguljon a kád lefolyója.

A II. kerületben keres duguláselhárító szakembert? Ide kattintva megtalálja

Eldugult a kádja? nyomán..

A következő hasonló bejegyzések is érdekelhetnek:

Egy webáruház akkor jó, ha maximálisan vevőbarát

Webáruház vagy hagyományos üzlet?

2013. augusztus 9. 11:09.
A központ fűtés helyett a kondenzációs gázkazán olcsóbb megoldás (www.ventil-team.hu)

Használja kazánját biztonsággal!

2013. március 16. 16:18.
Hozzászólás Írása

Biztonsági kérdés:

Ezt láttad már?
A kőzetgyapotnak rengeteg pozitív tulajdonsága van, például kiváló hőszigetelő, a hangokat sem ereszti át

Még nem hallott a kőzetgyapotról, mint szigetelőről? Itt az ideje! A környezetbarát kőzetgyapot szigetelés télen is és nyáron is rendkívül ...