Az Eurovíziós Dalfesztivál 2014. nyertese: Conchita Wurst

Óriási sikert ért el Kállay-Saunders András a Running című dallal a koppenhágai Euróvíziós Dalfesztiválon, ugyanis a tehetséges magyar fiúnak olyan országokat sikerült maga mögé utasítani, mint mondjuk Oroszország, Ukrajna vagy a házigazda dánokat.

Ausztria győzött, jövőre Bécs rendezheti a versenyt.

A hatodik-hetedik hely környékére várták Andrást, végül az ötödik helyet csípte meg a Running című dallal. A sok vidám és nagy ívű produkció mellett kitűnt Kállay komoly, családon belüli erőszak témáját boncolgató darabja, amellyel egy ideig még vezette is a toplistát. Magyarország rengeteg országtól kapott pontot, és sokáig az is kérdéses volt, meg tudja dönteni a fiú Friderika rekordját, aki anno negyedik lett. Friderika mellett még Rúzsa Magdi kilencedik helye volt komoly siker, és tavaly ByeAlex tizedik helye is nagy öröm volt.

A versenyt Ausztria nyerte, Conchita Wurst a legmegdöbbentőbb jelenség volt a versenyen: egy férfi, aki dívaként öltözik, ráadásul még a szakállát is meghagyta. Úgy tűnik, Európa toleráns nép, ugyanis a győzelemhez juttatta az osztrák előadót. A második helyen Hollandia zárt, akik egy lágyabb country dalt adtak elő. Harmadikként Svédország zárt, előttünk pedig Örményország végzett, sajnos a végén esélye sem volt Andráséknak behozni a hátrányt, de így is minden idők második legjobb szereplését értük el.

Az Eurovíziós Dalfesztivál 2014. nyertese: Conchita Wurst

Az Eurovíziós Dalfesztivál 2014. nyertese: Conchita Wurst

Talán meglepő, de olyan országoktól nem kaptunk pontot, mint Lengyelország, Anglia vagy Németország, utóbbi kettőben pedig rengeteg magyar él. Ennek ellenére az ötödik hely csodás eredmény, jövőre pedig a szomszédoknál fogják rendezni az Eurovíziót, így aki szereti a versenyt, akár át is ruccanhat majd Bécsbe.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: