Tökéletes húsvéti ajándékok, melyekkel a gyermek fejlődni is tud

A húsvét a sok gyermek számára tele van izgalommal. Fontos, hogy ilyenkor ne halmozzuk el őket túl sok édességgel, inkább törekedjünk arra hogy inkább olyan dolgokat kapjanak melyek a későbbiekben is hasznosak lesznek majd. Így tavasszal egyébként is fogunk vásárolni valószínűleg gyermekünk számára olyan játékokat, melyekkel kint, a szabadba fognak majd játszani.

Ezért gyakori húsvéti ajándék szokott lenni a homokozós készlet, az ugrálókötél, a kis bicikli vagy a roller is. Ezek mellett természetesen vannak olyan játékok még, melyek garantáltan fel fogják kelteni a kisgyermek figyelmét, játék közben pedig rengeteg dolgot tudnak majd elsajátítani.

Húsvéti játékok

Azért, hogy gyermekünkkel számára már kicsi korban megismertessük a húsvéttal kapcsolatos dolgokat, célszerű lehet olyan játékot vásárolni mely kapcsolódik ehhez az ünnephez. Kapható már húsvéti tojás alakú, sok színben pompázó asztalt kréta is, mellyel a gyermek kedvére ki tudja élni kreativitását és fantáziáját is. A HABA répatolvaj kooperációs társasjáték az ovisok legnagyobb kedvence lehet, hiszen ez az együttműködésen alapuló társas rengeteg izgalmat tartogat a kicsik számára (további HABA használt játékok).

A Vakond kertész egész életét a veteményezéssel tölti, ám a falánk nyuszi mindig belopózik a kertjébe, hátha eltud csenni valamit. Némi ügyességgel, és közös taktikával azonban még azelőtt be tudjuk gyűjteni a veteményesből a répákat, mielőtt a tolvaj nyúl ellopná az összeset.

A Nyuszi hopp társasjáték segítségével a gyerekek meg tudják tanulnia színeket, hiszen itt a színes répákat egy nyuszi formájú csipesszel kell összegyűjtenie mindenkinek a saját kosárkájába. Ez a társasjáték fejleszti a finom motorikus mozgást, a szabálykövetést, a színek azonosítását, és a szem-kéz koordinációt is.

Ha azonban ennél kisebb gyerkőcnek szeretnénk tökéletes húsvéti ajándékot vásárolni, akkor próbáljuk ki a TOMY Bújócskázó tojások játékot, mely kimondottan az 1-2 évesek számára megfelelő. 6 darab vidám tojás rejlik a tojástartóba, melyben különböző színű kiscsibéket találhatunk. Minden tojás helyén más formát találunk, így ez a játék tökéletes lehet formaválogatóként is. Emellett fejleszti a szem-kéz koordináció, illetve képes pozitívan fejleszteni a gyermek érzelmi fejlődését is.

Hasonló bejegyzések..