Milyen gardróbra van szükségem?

A ruhásszekrények között a bútorgyártás ma főleg a gardróbok divatjának engedelmeskedve olyan szekrényeket, ruha és cipőtárolókat kínál, amelyek egy az egyben megoldják a különböző ruházat, cipő és kiegészítő arzenálunk tárolását, emellett akár helyet biztosíthatnak más használati tárgyak, lakástextíliák tárolására is.

Az, hogy mennyi a tárolókapacitás, főleg a gardróbszekrény méretétől függ. Akadnak egy személyre optimalizált kisméretű gardróbok, de rengeteg „nagycsaládos” kivitelt is találhatunk a ma rendkívül kreatív és produktív bútorgyártás eredményeként.

Mi dobná fel a gardróbon kívül a lakást?

  • Ha családi házunk van, és a legtöbb helyen egyedi bútor készítést alkalmaztunk, akkor érdemes elgondolkodni a falépcső készítés lehetőségein is, hogy összhangban legyen a lakás többi berendezéseivel és szekrényeivel

Ahhoz, hogy a legjobb gardróbot válasszuk ki, sok szempontból kell vizsgálnunk a lehetséges bútorokat. Érdemes jól körüljárni a témát, minden szempontot figyelembe véve szűkíteni a kört mindaddig, míg már csupán az esztétikai megfontolás marad hátra. Összeszedtük a legfontosabb kérdéseket, melyek elősegíthetik a jó döntést.

Mekkora hely áll rendelkezésre?

Milyen gardróbra van szükségem? (fotó: www.juhar.hu)

Milyen gardróbra van szükségem? (fotó: www.juhar.hu)

Igényeinket lehetőségeink befolyásolják. Időnként szabadjára engedhetjük fantáziánkat, máskor viszont a fantáziánk a szűkre szabott lehetőségek maximális kihasználására kell. Ha kicsi helyünk van, akkor kicsi, de jó elosztású bútor az egyetlen megoldás. Ha alapterületre kicsi a felszabadítható hely, akkor érdemes fölfelé gondolkozni. A bútorgyártás berkeiben már rég rájöttek, hogy a helykihasználás sokak számára fontos, ezért számos gardróbhoz és szekrényhez gyártanak fölső elemet.

Mekkora tárolókapacitásra van szükségem?

A hely és a tárolókapacitás erősen összefonódik, azonban a gardrób belső kialakítása és kiegészítő elemei alapjaiban határozzák meg a tárolókapacitás. Ugyanolyan méretű gardróbok más belső elrendezéssel más tárolókapacitást nyújtanak.

Kényes vagy átlagos ruhadarabok alkotják ruhatáram nagyobb részét?

Ez fontos kérdés, hiszen ez dönti el, hogy a rakodós vagy pedig az akasztós gardróbok között kell-e nézelődnünk. Míg a kényes ruhák nagyrészt akasztós megoldást kínálnak, az egyszerűbb darabokat hajtogatva egymásra pakolhatjuk, így inkább a polcban bővelkedő gardrób az ideális.

Ezeken felül fontos, hogy színben és kialakításban passzoljon a berendezés egyéb darabjaihoz, plusz tolóajtós vagy kifelé nyíló ajtós kivitelben kérjük-e. Kicsi terek esetén a tolóajtó a legjobb megoldás, míg nagy szobáknál csupán ízlésünk a meghatározó.

Hasonló bejegyzések..