Mészáros János Elek – Támadják, mert agglegény

Hivatásos operaénekeseket meghazudtolva robbant be a köztudatba Mészáros János Elek, hála a Csillag születiknek. Az alcsútdobozi férfi azonban lakhelyének közösségében már sokkal korábban kiverte a biztosítékot: túl a negyvenen még mindig egyedülálló.

Kerek húsz esztendeje már, hogy Eleket községe presbiternek választotta. A kinevezése nagy port kavart, ugyanis az akkor huszonkét éves férfinek nemhogy hitvese nem volt, de még csak barátnője sem. Ő volt az egyetlen, aki nem családos emberként látta el ezt a tisztséget. Erről az énekes eképpen nyilatkozott a Hot magazinnak: “…máig nem látom, mikor jutna időm a családalapításra.”

Családja mind apai, mind anyai ágon mélyen vallásos, így várható volt, hogy amint módjában áll, Elek is részt vállal az egyháznál. Minden vasárnapját presbiteri feladatai töltik ki: “A hét utolsó napja nagyjából az egyházi szolgálaté, az istentiszteleté. Ez az egy nap, amikor nem dolgozom, mert a vasárnapi munkán a Biblia szerint amúgy sincs áldás.”

Mészáros János Elek

Mészáros János Elek: a 40 éves szűz?

A Presbitériumban betöltött státusza mellett Elek főállásban a székesfehérvári földhivatalban dolgozik – ami utazással együtt kilenc óra elfoglaltságot jelent. S a munkaidő lejárta után az otthoni birtokon tevékenykedik. A terület 1740 óta a Mészáros család tulajdonát képezi, amit azóta nyolc generáció keze munkált már meg. Az énekes naponta 5-6 órát ténykedik a telken, ahogy ő mondja “háztáji gondoz”. “Napi tizennégy órát biztosan dolgozom. Amennyi időm emellett marad, annyi jut az éneklésre. Ha a Jóisten úgy akarja, hogy nyerjek, akkor úgy lesz, de nem azért akarok sikeres lenni, hogy alapvetően megváltoztassam az életem. Gazdálkodó maradok, aki a gyülekezetet szolgálja.”

Kérdés, hogy a siker meghozza-e számára a közössége által elvárt családot?

Hasonló bejegyzések..

6 hozzászólás

 1. Reka szerint:

  Kedves János!
  Maradjon továbbra is ÖNMAGA,ne hódoljon be a “hamis csillogásnak-villogásnak”!Nagyon jól csínálja,amit csínál….!
  Továbbra is énekeljen ugy,ahogy Önnek tetszik-Mi továbbra is nagy szeretettel hallgatjuk.További sikereket!
  Jenifernek csak annyit,elöbb Tanuljon-mert amit Ő képvísel,sajnos abból vannak elegen!!!Amerikába sem az ŰRESFEJŰEK kellenek,legalábbis oda ahova áhitozik-TANULNI!!!

 2. Ari szerint:

  Csak is Molnár János Elek miatt néztük a műsort.Kivül-belül egy nagyon értékes embert ismertünk meg.

 3. Marta szerint:

  Szivbol orulok,hogy Meszaros Janos Elek nyert.Szereny,kitunoen enekel es kereszteny konzervativ ertekeket kepviselo ember!Egeszen meghato volt szamomra,ahogy a dijat fogadta,ill.az apostoli idezetet mondta.
  Gratulalok es az elet szepseget kivanom Neki!

 4. névtelen98 szerint:

  Büszkék lehetünk rá,hogy még van ilyen értékes ember az országunkban,aki becsületesen dolgozik és templomba is jár. Már a puszta életfelfogásával többet ér mint plazma és társai, a hangjáról nem is beszélve! És jó helyre jutott a pénz és az autó is , ő nem fogja elpazarolni és nagyképű sem lesz! János nagyon jó ember és kiváló énekes!!!

  • márta 63 szerint:

   Mindannyian más emberek vagyunk. Ha a szeretet törvényét gyakoroljuk, akkor van bennünk egy közös dolog, az pedig az, hogy nem viselkedünk a felebarátunkkal szemben, ugy ahogy azt nagyon sokan tették a müsör idejealatt, és utánna. Nagyszerü példa áll előttünk, János. Alázattal elfogadta a birálatokat, kritikákat,mosolyogva minden egyes megjegyzésre, és ezzel már elárulta azt, hogy a szivembe a megbocsájtás, és nem a gyülölet szellem él. A rosszat mindig a jóval kell meggyőzni.. Azt csak Isten tudja, hogy két év mulva mi lesz, ha kimegy valaki Amerikába,ne feledjük, ember tervez Isten v végez. Szálljunk le a magas lóról. Ez magamnak és másnak is tanácsolom. KI tudja Jenifer miről énekelt, ki értette. Talán még a zsüri sem, mert tiszta hanzavar volt az egész. Mindenáron a táncokat nyomták volna az első helyre, Manapság kinek van kedve táncolni,a zene gyógyitja a lelket. Nyugalom kell mindenki számára.

   • Névtelen szerint:

    Osztom a véleményét.Sok ember értékrendjében nem szerepelnek azok a dolgok ami Jánosnál.Bizonyára neki is vannak érzései ami a magánéletét illeti szerintem mindenkinek “tabu ” ,úgy is teljes lehet az élete,ha nem teszi reflektor fénybe.Bizonyára ha szükségét érzi a társnak meg fogja találni.