Kósa Lajos polgármester és cifra palotája

Köztudott, hogy az eladó lakások Budapesten borsos áron kelnek el, hiszen a főváros mégiscsak Magyarország szíve: gazdasági, politikai, kulturális és turisztikai központ, ahol mindent egyben megtalálunk. Sokan vágynak ide, de nem mindenki teheti ezt meg. Debrecen első embere, Kósa Lajos azonban a „kivételesek” közé tartozik: óbudai palotája sokak számára irigylésre méltó.

100 millió forintos villa

A szóban forgó cifra palota már-már kacsalábon forog, ugyanis több, mint 150 négyzetméterre rúg az alapterülete, és majdnem 100 millió forintot ér! Ez pedig tudjuk jól, hogy még a budapesti eladó házak között sem a legolcsóbbnak számít, a lakásokat tekintve pedig különösen borsos… A gyönyörű lakás felesége nevére került, így az asszony méltán büszkélkedhet az óriási szerzeménnyel. Mesés kilátásokkal bír a lakások és házak kínálatában: Óbudán belül egy olyan helyen épül, ahonnan közvetlen kilátás nyílik a gyönyörű Duna-partra.

155 négyzetméter

Kósa Lajos – feleségével többnyire a gyönyörű óbudai lakásban tartózkodnak

Kósa Lajos – feleségével többnyire a gyönyörű óbudai lakásban tartózkodnak

A mutatós, és méltán irigylésre számot tartó „villa” 155 négyzetméteren terül el, és egy új építésű, zöldövezeti, kellemesen csendes és nyugodt lakóparkban található. Az épületek falai melegséget sugároznak rozsdaszínűre mázolt színükkel, stílusuk pedig a mediterrán típusú házakra hajaz; gyakorlatilag a budapesti lakáspiac egyik gyöngyszeméről van szó. Nem is csoda, hogy szívesen tartózkodik itt a házaspár, hiszen mindent egyben a magukénak tudhatnak: egy pörgős hétköznaphoz ugyanúgy, mint egy pihentető, nyugodt hétvégéhez.

Ezzel egy időben egy debreceni házat is megvásároltak

A nívós lakást a házaspár debreceni lakásuk eladását követően vásárolta meg, ráadásul közvetlenül az építtetőtől. A vásárlás időpontja a 2002-es évre tehető, és ezzel nagyjából egy időben adták el debreceni lakásukat. Kósa Lajos és felesége azt vallja, ez egy csere volt, ám mint utóbb kiderült, nem sokkal ezt a cserét követően egy debreceni házat is megvásároltak, amely szintén gyönyörű, és több tíz milliós hitelüket emiatt még mind a mai napig is törlesztik.

Forrás: Index.hu

Hasonló bejegyzések..