Gyurcsány Ferencnek szakdolgozata sincsen

Valóságos lavinát indított el a nem régiben kirobbant Schmitt-szakdolgozat botrány.

Az ex köztársasági elnök diplomamunkájának újravizsgálásának nyomán a nép különböző fórumokat használva igyekezett nyilvánosságra hozatni több másik magas beosztású politikus vizsgadolgozatát is.

Fejet hajtva a köz akarata előtt, megszületett a határozat, miszerint Orbán Viktor (Fidesz) és Gyurcsány Ferenc (MSZP) szakdolgozatát is a kíváncsi szemek elé tárják – néminemű pletyka szerint az utóbbi képviselő úr ilyen fajta vizsgamunka bemutatása ellenére is letehette társaival együtt az államvizsgát. A híresztelések azonban ebben az esetben is igaznak bizonyulnak, mert sem a nevezett oktatási intézményben nem őriznek ilyen dokumentumot, sem a kedves képviselő úr nem tudja felmutatni párját.

Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc: van diplomája, de nem tud szakdolgozatot felmutatni

A turpisságra úgy került hangsúly, hogy a Pécsi Újság online felületén érkezett egy komment, amelyben írója azt taglalja, Gyurcsány miként variálta miniszterelnöki weblapján iskolázottságának milyenségét: egyetemi diploma volt megjelölve, amire a szemfüles kommentelő elektronikus levélben jelezte az érintettnek, hogy nagy valószínűséggel elírás történhetett, ugyanis tudomása szerint főiskolai végzettséggel rendelkezik a tisztelt miniszterelnök úr. A csorbát kiküszöbölve az adatot átjavították, s Gyurcsány védelmében arra hivatkozott, hogy közgazdaság szakra váltott, és közös dolgozatot nyújtott be.

Mindezek ellenére a Janus Pannonius Tudományegyetem nem őriz falai között Gyurcsány Ferenc névvel ellátott szakdolgozatot – s ezt nem csak az iskola igazolja, hanem Mellár Tamás professzor is. A Pesty László által készített Egy hiteles ember című dokumentumfilmjében Mellár arról mesél, hogy telefonon értesítették a pártbizottságból a vizsgáztató tanárt, hogy “Gyurcsány elvtárs jön ma vizsgázni”.

Felettébb érdekes azonban, hogy a pécsi tanintézményben hűlt helye a munkának, hiszen a többi ’84-ben íródott szakdolgozat mind hiánytalanul megtalálható az iskola könyvtárában. A politikus – természetesen – váltig állítja, hogy ő bizony megírta a jelenleg levegőben lógó dolgozatot, és annak idején le is adta két példányban – amiből később egyet visszakapott. Ezt a magándarabot kellene most bemutatnia mihamarabb, ha el akarja kerülni, hogy őt is úgy meghurcolják, mint néhány napja Schmitt Pált.

Hasonló bejegyzések..

1 hozzászólás

  1. José szerint:

    Nagyon szomorú, hogy egyáltalán van még olyan ember Magyarországon, aki hisz ennek az élőlénynek a szavaiban… (Gy. F.)