Damu Roland nem tudja fizetni a gyerektartást

A Blikk derítette ki, hogy a jelenleg börtönben ülő Damu Roland gyerektartás miatt pereskedik. A színész nem tudja fizetni a gyerektartást, sokallja az összeget, ezért fordult a bírósághoz

A színész nemi erőszak kísérlete és személyi szabadság korlátozása miatt tölti börtönbüntetését Tiszalökön. Havi 50 ezer forintban állapították meg kisebbik fia, Benjámin gyerektartási díját, ám mióta Damu börtönben ül, a keresetéből nem tudja ezt fizetni. A bíróság elfogadta a színész érveit, és lecsökkentette ezt az összeget havi 15 ezer forintra, ezt az ítéletet november 20-án hozták meg, de még nem jogerős.

Damunak két gyermeke van, mindkettő fiú, Andor 18 éves, Benjámin 9. Mindössze 20 esztendős volt, amikor barátnője, Anikó megszülte a színész első fiát. Damu és Anikó kapcsolata csupán két évig tartott. Amíg Anikó nem ragaszkodott a gyerektartáshoz, Benjámin édesanyja igen, minden forint szükséges a számára ahhoz, hogy fel tudja nevelni a kisfiát. Dr. Ruttner György, Damu ügyvédje elmondta, mivel megváltozott ügyfele anyagi helyzete, így most ez a havi 50 ezer forintos ellátmány is irreálisan magas összeg, amit nem tud kifizetni.

A 20 esztendős Damu és nagyobbik fia, Andor (forrás: Blikk.hu)

A 20 esztendős Damu és nagyobbik fia, Andor (forrás: Blikk.hu)

A Blikk információi szerint a színész a tiszalöki börtönben konyhai kisegítőként dolgozik, és mindösszesen 23 ezer forintot keres meg, ebből 9 ezer forintnak megfelelő összeget vonnak le rabtartási költség címén. Az összes 85%-át, mindegy 12 ezer forintot kiétkeztetésre tarthat meg, a fennmaradó 2 ezer forintnak pedig csak a felét lehet levonni. Ennek értelmében ezer forintból kellene fizetnie a gyerektartás költségeit, illetve az 1 millió forintos bűnügyi költséget, ami lehetetlen, így kiszabadulásáig folyamatosan nő az adóssága.

Damu négy év és hat hónap börtönbüntetést kapott, kedvezménnyel is csak három év múlva szabadulhat.

Hasonló bejegyzések..