Damu Roland nem tudja fizetni a gyerektartást

A Blikk derítette ki, hogy a jelenleg börtönben ülő Damu Roland gyerektartás miatt pereskedik. A színész nem tudja fizetni a gyerektartást, sokallja az összeget, ezért fordult a bírósághoz

A színész nemi erőszak kísérlete és személyi szabadság korlátozása miatt tölti börtönbüntetését Tiszalökön. Havi 50 ezer forintban állapították meg kisebbik fia, Benjámin gyerektartási díját, ám mióta Damu börtönben ül, a keresetéből nem tudja ezt fizetni. A bíróság elfogadta a színész érveit, és lecsökkentette ezt az összeget havi 15 ezer forintra, ezt az ítéletet november 20-án hozták meg, de még nem jogerős.

Damunak két gyermeke van, mindkettő fiú, Andor 18 éves, Benjámin 9. Mindössze 20 esztendős volt, amikor barátnője, Anikó megszülte a színész első fiát. Damu és Anikó kapcsolata csupán két évig tartott. Amíg Anikó nem ragaszkodott a gyerektartáshoz, Benjámin édesanyja igen, minden forint szükséges a számára ahhoz, hogy fel tudja nevelni a kisfiát. Dr. Ruttner György, Damu ügyvédje elmondta, mivel megváltozott ügyfele anyagi helyzete, így most ez a havi 50 ezer forintos ellátmány is irreálisan magas összeg, amit nem tud kifizetni.

A 20 esztendős Damu és nagyobbik fia, Andor (forrás: Blikk.hu)

A 20 esztendős Damu és nagyobbik fia, Andor (forrás: Blikk.hu)

A Blikk információi szerint a színész a tiszalöki börtönben konyhai kisegítőként dolgozik, és mindösszesen 23 ezer forintot keres meg, ebből 9 ezer forintnak megfelelő összeget vonnak le rabtartási költség címén. Az összes 85%-át, mindegy 12 ezer forintot kiétkeztetésre tarthat meg, a fennmaradó 2 ezer forintnak pedig csak a felét lehet levonni. Ennek értelmében ezer forintból kellene fizetnie a gyerektartás költségeit, illetve az 1 millió forintos bűnügyi költséget, ami lehetetlen, így kiszabadulásáig folyamatosan nő az adóssága.

Damu négy év és hat hónap börtönbüntetést kapott, kedvezménnyel is csak három év múlva szabadulhat.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: