Akár évekig is kómában lehet Bódi László Cipő

: ( Meghalt Bódi László, Cipő »

Bódi Lászlót, becenevén Cipőt február 15-én szállították kórházba. Családtagjai és barátai hiába várták február 22-én, hogy felébredjen, nem történt meg. A Republic frontembere már több napja semmit nem észlel a külvilágból.

A Republic frontemberét szívleállás miatt újra kellett éleszteni, a mélyaltatásból azonban nem ébredt fel. Cipő szívébe egy ICD pacemaker van behelyezve, ami szükség esetén defibrillátorként is működik, egymás után hatszor képes kiütni a szívet. Kizárólag ennek volt köszönhető, hogy a halál torkából vissza tudták hozni a zenészt.

Cipő egyáltalán nem reagál a külvilági eseményekre, harmadfokú kómában van, nem tudnak mit tenni az orvosok, csak várnak. A zenésztársak bizakodóak, a Republic basszusgitáros, Boros elmondta, vasárnap CT vizsgálatot hajtottak végre Cipőn, és van még esély, hogy visszatérjen. A Borsnak dr. Földvári László belgyógyász szakorvos azt mondta, hogy Cipő semennyire nem reagál az ingerekre, valószínűleg lélegeztetni is kell. A harmadfokú kómában lévő embereknél nem lehet tudni pontosan, hogy mikor ébrednek fel.Elképzelhető, hogy egy hónap múlva, de az is lehet, hogy öt évnek kell eltelnie.

Bódi László "Cipő" harmadfokú kómában van

Bódi László "Cipő" harmadfokú kómában van

A Blikk információi szerint dr. Merkely Bélától, az énekes orvosától, hogy egy szívátültetés segített volna rajta, de a Republic énekese ezt elutasította. A doktor szerint Cipőt jobban érdekelte a zenekara, mint a saját egészsége, az orvosnak pedig ebbe bele kellett törődnie.

Cipő családja éjjel-nappal ott van a betegágynál. Amikor Cipő felébred a kómából, mindenképpen új szívre lesz szüksége. Ám minél tovább van kómában, annál kevesebb esélye lesz a teljes felgyógyulásra.

A család, az orvosok, a barátok, és több ezer rajongó várja, hogy Cipő minél hamarabb felépüljön, és ne legyen semmiféle maradandó károsodása.

Hasonló bejegyzések..