Bejutott ByeAlex az Eurovízós Dalfesztivál döntőjébe

Sokan kételkedtek abban, hogy ByeAlex jól fog helytállni a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon, de a fiatal énekes bizonyított: ő és csapata ott lesz a szombati döntőben!

Eléggé megosztotta a nézőket ByeAlex szereplése az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. Az ismeretlen énekes sok hazai sztárt megelőzve jutott ki a hazai válogatóról Svédországba. A nemzeti válogatón a szavazatok 40%-át kapta Alex, így megelőzte például a Megasztár győztes Radics Gigit vagy Kállay Saunders Andrást. Alexnek sok irigye is lett az elmúlt hónapokban, sokan azt tippelték, hogy még a döntőig sem fog eljutni.

Ám a kétkedő nézők tévedtek, ByeAlex és kis csapata beverekedte a döntőbe. Magyarország nevét elsőként mondta ki a műsorvezetőnő a második elődöntő napján, így nem kellett sokáig izgulnia a nézőknek azon, hogy ByeAlex vajon ott lesz-e a legjobbak között. Sokáig úgy lehetett tudni, hogy az énekes svédül fogja előadni a dal refrénjét, ám ez nem történt meg, a dal teljes egészében magyarul hangzott el. Egyébként nem ő volt az egyetlen, aki anyanyelvén énekelt, úgyhogy Alex ebben a tekintetben nem tűnt ki a mezőnyből.

Sokan bírálják ByeAlexet, mégis sikerült a döntőbe verekednie magát

Sokan bírálják ByeAlexet, mégis sikerült a döntőbe verekednie magát

A szombati döntőben ugyanazok lesznek a játékszabályok, mint korábban: szavazni a saját országon kívül bárkire lehet, 12, 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontokat osztanak szét a versenyzőknek. A szavazásban azok az országok is részt vesznek, akiknek énekesei nem jutottak döntőbe.  A legtöbb pontot elért versenyző lesz a 2013-as Eurovízió győztese, és az országa lesz a következő évi Dalfesztivál helyszíne lesz.

Tavalyelőtt Wolf Kati, tavaly pedig a Compact Disco jutott be a döntőbe. Kati a 23, a Compact Disco pedig a 24. helyet szerezte meg, reméljük, hogy ByeAlexnek idén sikerül előrébb menetelnie.

A döntőre május 18-án az esti órákban kerül sor, az M1 műsorán élőben követhetik a tévénézők.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: