2014. március 10. 15:37.

Sokan még ma sincsenek tisztában a távoktatás fogalmával, és rendszeresen keverik a távoktatás fogalmát a levelezős tanrenddel. Egyre több hazai egyetem és főiskola indít távoktatásos képzést, úgy tűnik, hogy az online tanulásé a jövő.

Mi a távoktatás?

Távoktatásnak nevezzük azt a tagozati formát, amelynél a tanuló szinte kizárólag egyedül sajátítja el a tananyagot. Az iskola ugyan biztosítja neki az anyagot és esetenként egy vagy több online konzultációs lehetőséget, de a tanulás otthon zajlik. Az intézmény biztosíthat személyes konzultációt vagy konzultációkat, de ez maximum egy vagy két alkalom félévente. Míg a levelezős oktatásban hetente vagy kéthetente vannak órák (más néven konzultációk), addig a távoktatásban tanulók számára nincsen óra biztosítva.

Nincs kifogás az időhiányra, hiszen a távoktatás azoknak kedvez, akik nem rendelkeznek sok idővel

Nincs kifogás az időhiányra, hiszen a távoktatás azoknak kedvez, akik nem rendelkeznek sok idővel

Kik számára előnyös?

Azoknak előnyös ez a tanulási forma, akiknek még annyi idejük sincs, hogy a pénteki-szombati konzultációs időpontokra el tudjanak menni, de szeretnének tanulni. Azoknak is jó választás, akik az ország másik végében lévő egyetemre akarnak járni, de nem tudnak minden hétvégén utazni. A távoktatási forma azonban nem mindenkinek válik be, hiszen a diák saját magára van hagyatkozva teljesen. Nem mindenki képes a folyamatos tanulásra, és a vizsgaidőszak előtt jön rá, hogy nem készült fel semennyire. A távoktatás ellenére lehetnek beadandó feladatok, és természetesen a félév végi vizsga sem úszható meg.

Milyen végzettségeket lehet szerezni?

Az ilyen tagozaton tanulható szakmák száma folyamatosan növekszik, hiszen az internet világában sokan felismerték már a nagy lehetőséget. OKJ-s szakmákat, de diplomát is szerezhetnek a tanulni vágyók. Olyan egyetemek és főiskolák indítanak képzéseket, mint a Gábor Dénes Főiskola, a Kodolányi János Főiskola, vagy az Óbudai Egyetem. Fontos azonban tudni, távoktatás formában kizárólag önköltséges formában lehet tanulni.

A távoktatásé lehet a jövő nyomán..

A következő hasonló bejegyzések is érdekelhetnek:

Az online filmnézés gyors, egyszerű és nem kell sem telepíteni, sem letölteni semmit

Miért jó online nézni filmeket?

2014. január 3. 14:13.
Panasonic távirányító: taviranyitok.org

El lehet még adni a tévét?

2013. augusztus 23. 14:06.
Hozzászólás Írása

Biztonsági kérdés:

Ezt láttad már?
Az akkumulátor könnyen cserben hagyhat minket, készüljünk fel rá!

Bár úgy tűnik, kezdünk kikecmeregni a télből, és egyre jobb az idő, de sosem lehet tudni, hogy milyen időt hoz ...