Saját weboldalunk frissítése?

Igen, méghozzá nem is akárhogyan, hanem tematikusan. Van néhány listavezető momentum, amit mindenképpen ellenőriznünk kell időről-időre, ha szeretnénk weboldalunkat a népszerűek közt nyilvántartani. Íme, néhány ezek közül!

Dizájn

Ha az oldal gyorsan működik, mert hatékony szerveren fut, VPS-re, vagy netalántán hosztingra adtuk a fejünket, tehát biztosra mentünk, akkor érdemes egy kicsit a saját házunk tájékán körbenézni. Egy weboldalra lépve az első, amivel mindenki találkozik, a honlap látványvilága lesz. Első körben érdemes ezt felülvizsgálnunk, kattintsuk végig a honlapunk oldalait, és ellenőrizzük, minden teljesen a helyén van-e. Egy-egy összecsúszott tartalom sajnos nagyon riasztó lehet. Fontos megnézni, hogy minden böngészővel működik-e, és persze az olyan divatos okostelefonokon is célszerű csekkolni. Itt persze nem mindegyik típusra lesz lehetőségünk, de ha van kéznél, ne tétovázzunk.

Az elérhetőségek

Világháló – érdemes élni lehetőségeivel

Világháló – érdemes élni lehetőségeivel

Ha szolgáltatást nyújtunk, akkor kifejezetten nagy jelentősége van annak, hogy mindig friss, és aktuális legyen minden információ, amit a látogató az elérhetőség menüpont alatt talál. Ez azért is nagyon fontos, mert manapság mindenki arra törekszik, hogy minél hamarabb megkapja, amit szeretne, és ha ez első vagy második próbálkozásra nem fog sikerülni, akkor bizony sajnos búcsút mondhatunk a látogatónknak…

Hányadik találatra kattinthatunk oldalunkra a Google-ban?

Az egyik legnagyobb kereső, akit sokan barátként emlegetnek („Majd Google, a barátunk megmondja…”), mások pedig az internet kapujaként tartják számon, nagyon sokat segíthet nekünk abban, hogy minél előbb eltaláljanak az oldalunkra. Érdemes kipróbálni, hogy a legfontosabb keresőkifejezésekre hányadikként jelenik meg honlapunk. Itt azt is megfigyelhetjük, hogy milyen szöveggel, és milyen linkkel jelenik meg a találatok között. Sokaknak ez az első benyomása az oldalról. Ha pedig szeretnénk minél keresettebbek lenni, akkor érdemes foglalatoskodunk egy kicsit a keresőoptimalizálással is.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: