Németh Zoltán “Plazma”: Cenzúrázatlan verzió – 1. válogatás

Németh Zoltán – művésznevén Plazma – megdöbbentő rap produkciót adott elő a Csillag Születik 2012. első válogatásán. A cenzúrázatlan verziót alább tekintheted meg.

Mindenkit meglepett és megdöbbentett Plazma rapper nevű versenyző, amikor előadta dalát volt ex barátnőinek. A saját, általa írt szöveg tele van trágár kifejezésekkel és szavakkal, melyet az RTL Klub a szombati adásában folyamatosan csak végigsípolva tudott leadni. Itt és most visszanézheted az eredeti, cenzúrázatlan verziót, kisípolások nélkül.

Németh Zoltán Plazma videó – Cenzúrázatlan verzió

Az előadás teljesen megdöbbentette a zsűrit, a műsorvezetőket és a nézőket egyaránt. Még nagyobb meglepetést okoztt a döntés, mely szerint 4 darab IGEN szavazattal továbbjutott a fiatal rap versenyző. A zsűri azért hozzátette, hogy élő adásban cenzúrázott szöveggel léphet csak fel.

Hasonló bejegyzések..

12 hozzászólás

 1. némethsz szerint:

  jovagy igy tovéb

 2. Diabora szerint:

  Van sok dolog, amiben egyetértünk és van amiben nem!
  Az nem fér a fejembe, hogy egy ilyen igényes, művelt ember, amilyennek véllek a hozzászólásod alapján, az nekem nem fér meg a “senki Puzsér”
  minősítéseddel!? Az pedig, hogy én terápiának láttam ezt a dolgot, jó e vagy sem , arra majd az idő megadja a választ.DE sok sérült gyereket láttam, akik ennél rosszabb helyről, rosszabb paraméterekkel indultak, és jó helyre érkeztek meg a társadalomba, az eszközök ezerféleségéről, amelyek a jó irányba terelték őket, azokról nem szeretnék most beszélni
  Azt pedig sehol nem állítottam, hogy nekem ez tetszik vagy erre van igényem( és itt már valaki megmondat nekem ,hogy (“meny operába”).
  Közben azt is megjegyezném, ha egyedül élnék, nem lenne tévém sem, mert…ez hosszú!
  Aki tud olvasni a sorok közt egy kicsit az meg kiszűri….
  Tisztelettel:Diabóra

  • Hapsetszut szerint:

   Kedves Diabóra!

   Értem én, hogy a szándék segítőkész, és mondjuk legyen így. Én is ismerek változó okokból hátrányos helyzetű fiatalokat, és felnőtteket, mindnél más volna a helyes segítségnyújtás, mert mások az igényeik, terveik, és a problémáik alapja sem megegyező. Viszont, az örök igazság az, hogy egyikük sem kívánja azt, hogy a semmiért megjutalmazzák őket, hiszen attól az önbecsülésük még nem fog a helyére kerülni. Olyan halmozottan hátrányos helyzetű fiatalokat is ismerek, akik konkrétan a tehetségkutató műsorba jelentkeztek, ám nem beszéltek erről a zsűri előtt, mert bíztak abban, hogy a tehetségük is elég a továbbjutáshoz. A művészi tudásuk bőven felülmúlta a vitatott “Plazma” srácét, tovább is jutottak, három szavazattal, ám a műsorba már be sem kerülhettek, mert nem volt eléggé döbbenetes a produkció! Ha gyógyítani akarnak a “mélyen tisztelt” urak, hölgyek miért nem gyógyítják az összes szegény gyereket? Igazságtalannak tartom ezt az élet-halál ura szerepet, hiszen nem akarnak ők segíteni! Volt olyan köztük, akinek az élete múlt ezen a szereplésen, és hosszú ideig készült arra, hogy legalább kamera elé kerüljön. Ám ezt a lehetőséget sem kaphatta meg, hiszen nem volt botrányos, vagy elég nevetséges, vagy talán kevésbé lehetett szánalomra méltó a színpadon? Azok fogták fel könnyedebben, akiknek nem pont ez a műsor jelentette az utolsó lehetőséget, mégsem volt könnyű feldolgozniuk, hogy a silányság, az ocsmánykodás, mégis több műsoridőt kaphat, mint bármi más…
   Nem, kedves Diabóra, a gyógyító szándék álságosnak hangzik, mert jól tudjuk, hogy más a helyzet e kérdésben. Például, jót tett a you tube felhasználói körének növelésében, a cenzúrálatlan változat videó felhelyezése. Ráadásul, az úgynevezett “gyógyítás”, jó alkalom a “negatív reklám is jó reklám” marketing felfogás igazolásához, hiszen a botrányos szöveg, vagy magatartás, és annak visszhangja, sokáig közérdeklődést von maga után. Ha a lényeget szeretnénk látni, akkor széles látókörre, van szükségünk, és értenünk kell az üzleti világ gondolkodásmódját is.
   Nézz végig a világban! Pusztán jóakaratú szándékból naponta irtanak ki “emberek” “bűnös” növényeket tömegével, például azért, hogy az allergiát okozó veszélyforrást megszüntessék. Ám mindeközben nem veszik észre, hogy éppen azért nő az allergiás betegek száma, mert kiirtottuk magunk körül a természetet, és legyengítettük az immun rendszerünket! Ha immunissá válunk például a kultúrában hallott anomáliákra, akkor elérjük, hogy végül mindent befed a fekália. Lásd, már a Nemzeti Színházban is!
   A művészi értékekről persze napestig lehetne vitatkozni, de az igazság az, hogy a gyalázkodást az obszénitást semmilyen körülmények között nem szabadna közzé tenni, és pontosan azért, mert ez terjed a legkönnyebben, és észrevétlenül tesszük magunkat bőgő barommá, miközben “művészetről” meg “segítségnyújtásról” papolunk.
   Én járok színházba is, de televíziót is nézek. A kettő össze sem hasonlítható, de ha lenézünk a kocsmába, hát akár melyik alkesz törzsvendég végigdarál egy olyan szöveget, mint a Plazma, csak nekem nem ez az elfogadható szint. Ha azt akarnám hallgatni, akkor kocsmáznék inkább. És még azon is jót röhögnék, ha szemen köpnének, mert hát, mekkora poén nem?
   Szép Álmokat!
   Hapsetszut

 3. Diabora szerint:

  1.Egy szóval nem mondtam, hogy a rap ilyen vagy olyan, egyszerűen csak a helyzetről beszéltem amit én láttam!!!
  2. A szólásszabadság nem azt jelenti amire Te gondolsz!!!
  3. Szerintem sokatoknak a legnagyobb problémája az,hogy nem tudjátok vagyis nagyon félreértitek a magát a demokráciát.
  4.Otthon mindenki azt mond amit akar,a verbális mocsokra, nem mindenki kíváncsi, Hajós ezt nagyon jól megfogalmazta “ilyet nagyon sokan tudnak”. Van aki tovább tanul, ugye????
  Írni-olvasni tudó embernek ennél többre van igénye, és kérlek mutasd azt meg nekem , hogy hova van az leírva, hogy egy rap szám csak akkor rap ha az obszcén kifejezésekkel van tele. Akárhol nézek ennek utána, ezt sehol nem találom.A szegényes szókincsű embereket nem a tehetséges jelzővel szokták illetni.
  Üdvözlettel:Diabora
  P.S ízlésekről meg nem érdemes vitatkozni 🙂

  • Hapsetszut szerint:

   Ebben teljesen egyet értünk, én azt még hozzáteszem, hogy mivel nekem világos, hogy mi a fekete, és mi a fehér, ebben az életben, ezért az ízléstelenség is csupán ízléstelenség marad, akárhogyan is tálaljuk. Így hát, a magyar nyelv legyalázása, az is, amikor bárkinek gusztustalan testnedveket, és egyéb testi végtermékeket vágunk az arcába verbálisan.

   • Diabóra szerint:

    Kedves Hapsetszut!
    nem baj , hogy erre is válaszoltál, mert én felejtettem el sietségembe a megszólításokat. Ezen hozzászólásomat Ghost Rider-nek szántam.
    Elnézést!
    🙂
    Üdv:Diabora

 4. Hapsetszut szerint:

  Kedves Diabora!

  Nem ismerjük egymást személyesen, és valószínűleg ebben az életben nem is találkozhattunk még, hiszen úgy tűnik más, más síkon gondolkodunk, így a közeg amelyben élünk “fényévekre” távol lehet egymástól. Így aztán, a fenti kérdésre vonatkozóan teljesen lényegtelen, hogy kinek mi a foglalkozása. Én csak remélhetem, hogy nem vagyok haszontalan lény a Földbolygón, és ha már ide születtem, igyekszem inkább a jót szolgálni.
  A véleményem bárki előtt vállalom, és bármilyen körülmények között kiállnék az igazság mellett, ami neked talán fekete, míg másoknak inkább fehér…
  Az, hogy a világunkban nincs pusztán fekete, vagy fehér, csak abban a felismerésben erősít meg sokadszorra is, hogy a protekcionista-technokrata világban éppen e miatt nehéz boldogulni.
  A társadalom ettől is nagyon szenved, és beteg. A betegséget pedig nem tanácsos minden esetben kutyaharapás szőrével kezelni, ez maximum a másnaposságra lehet gyógyír.
  Egy olyan országban, ahol a fiatal lakosság egy jelentős hányada mentálisan, lelkileg, és egyéb más értelemben is beteg, vagy tudat-deformált, főleg nem jó, ha “nagynevű” emberek egy magas nézettségű műsorban olyan “produkciót” támogatnak, amelynek sem a művészethez, sem a szórakoztatáshoz, semmi köze…
  A véleményem nem gyűlölködő, nem is tudom, hogy melyik része nem volt érthető, vagy félreérthető. Próbáltam világosan fogalmazni, de sajnos nem vagyunk egyformán érzékenyek, ezért a szavak sem hatnak ugyan úgy ránk. A mondandóm inkább lesajnálónak szántam, és egy olyan felelősségre szeretném felhívni a figyelmet, amelyet sajnos a média “munkásai” manapság nem igazán tartanak szem előtt, vagy tudatában vannak, és ez a rosszabb verzió, ennek értelmében szándékos a kultúra rombolás.
  Sokkal inkább nevezném gyűlölködőnek az úgynevezett “Plazma” srác úgynevezett “produkciójában” elhangzott szövegelést, amelynek megjegyzem, a RAPP műfajhoz sincs túl sok köze, ettől az ócskaságtól szerintem talán még Gangszta Zolee is rosszul volna… Ráadásul a BTK-ban meghatározott “gyűlöletkeltő magatartás” kategóriát is erősen súrolja! Ebben a tekintetben pedig a kettős mércét felejtsük el!
  Ennek a szegény “Plazmának” inkább értelmes munkára, magyar nyelvtanárra, normális szülőkre, értelmes barátokra, és lélekgyógyászra volna szüksége, mindemellett talán még arra is, hogy inkább Ő segítsen másokon. Ehhez persze neki kell elindulni egyfajta lelki fejlődés útján, senki a világon nem tudhatja, hogy mi az ő feladata, vagy szerepe ebben az életben…Amiről én beszélek, az nem e szegény boldogtalannak a káros mivoltára vonatkozik, sokkal inkább mindazok szerepére, akik önbizalmat, és közismertséget biztosítottak számára! Nézzük, mire jó ez?

  Ha megszeretnéd érteni, hogy az én aggályaim miért olyan határozottak, ahhoz tudni kell, hogy miként van hatással a tömegpszichózis az egyének gondolkodásmódjára. Továbbá, hogy az egyéni gondolatok hogyan befolyásolják a kollektív öntudatot. Mivel a mai tudomány már tudvalévő tisztában van azzal, hogy a gondolatok, és a szavak, a hullámok segítségével terjednek, ezért vélhetően, mind a pozitív, úgy a negatív üzenetek, így, vagy úgy eljutnak minden egyes emberhez, legyen az újszülött, vagy aggastyán.
  Ha állandóan mérgezzük magunkat, és a “szemetet” terjesztjük magunk között szerte a világban minden értelemben, akkor elérjük, hogy a “Föld” fizikai, és mentális értelemben pokollá változzon körülöttünk.
  Nem akarom túl misztifikálni ezt a kérdést, de nézd csak meg, hogy mennyi a szemét körülöttünk, ha csak a média mérgezésének következményeit tekintjük! Hiszen mára elterjedt az nézet, hogy érték teremtés nélkül is “gazdag” és ismert lehet bárki a világon. Ebben fordított világban talán így is van, de mindez hamis értékelés, mert a valóság másként fest…Ezért nem kellene annyira támogatni a szellemi alpáriságot.
  A média, így, vagy úgy, ma már mindenkihez eljuttatja az üzeneteit. Ez, az egyik leggyorsabban változó, alakuló világ, közben bűvkörébe vonja az embert, és szinte senki sem képes kívül maradni áldásos vagy éppen áldatlan hatása alól. (Kivéve azon emberek csoportja, akik teljesen függetlenítik magukat mindenféle technikai eszköztől, vagy az őskultúr- közösségeiben élnek ma is).
  Különösen az olyan formálódó, alapjaiban átalakuló közegben mint a mai magyar társadalom, nem mindegy, hogy mi az “üzenet” lényege.
  A változások folyamata – amelyet “westernizációnak” is neveznek, s az euroatlanti paradigma térnyerésére utal, saját különleges értékeinktől eltávolít, pedig aki idegen szemmel néz minket, pont nem a multikultúr gagyi miatt tart bennünket érdekesnek. Ugyanakkor a tradicionális értékek és a mintaadás formái szinte teljesen eltűntek a legnagyobb hatalmú “üzenethordozóból” a televízióból. A média szerepe fontos kérdéskör, amelynek vizsgálata például a mindennapi tevékenységekben, és a közvetlen társadalmi kapcsolatokban, illetve minden tömegkommunikációban megmutatkozik. (Sajnos láttam már a buszon olyan kisfiút, aki nem lehetett öt évesnél idősebb, de olyan trágárul beszélt, hogy még én is belepirultam, ám a nagypapája mégcsak rá sem szólt, hiszen mindenki individuum, és a társadalom minden deformációt elfogad, vagy legalábbis engedélyez. Te például szeretnéd, ha fiad, vagy a lányod úton útfélen ocsmány szavakkal fejezné ki magát? Esetleg Hernádit, vagy a többi nagy művészt, a választékos trágárságuk miatt vették fel a főiskolára? (Ha a válasz igen, az-esetben én inkább nem szeretnék ahhoz az úgynevezett emberi társadalomhoz tartozni, amiről te beszélsz.

  Te például tisztában vagy azzal, hogy milyen módon képes befolyásolni az egyén gondolatait a tömegkommunikáció? A “Plazma” produkció pedig mégcsak nem is formabontó, vagy polgárpukkasztó-lázadó. Sokkal inkább lehúzó, és a kényelmes tömeg lemondó depresszióját táplálja, amely semmilyen értéket, és igényes építő üzenetet nem tartalmaz. Ha valaki ép ésszel gondolkodván végignézte a “műsort” annak számára vagy elfogadható, hogy ezen a szinten érdemes mozogni, vagy jogos felháborodással veszi tudomásul, hogy az igényszint ezen a spektrumon mozog, és a zsűri ebben tevékeny főszereplő…Ha ez így van, akkor tényleg nagy baj van körülöttünk.

  Hála Istennek, hogy a mini közvélemény-kutatásom azt tükrözi, hogy a fiatalok döntő hányada mindezt jogosan elutasítja, és függetleníti magát a “Plazma” féle szellemi leárnyékolódástól.
  A gond az, hogy ha valaki ennyire beteg, mint egy ilyen “Plazma” akkor a mérget, amely megmételyezte, nem eltávolítják, hanem megtámogatják szavazat-balzsammal.
  Ha a kutyámat beküldeném, hogy RAPP zenére ugasson a műsorukban, még az is több értéket hordozna magában.

  „Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik.”
  (Széchenyi István)

 5. Hapsetszut szerint:

  Az a tény, hogy a “mélyen tisztelt” zsűritagok egyhangú szavazattal továbbjuttatták az úgynevezett “Plazma” gyereket, magát a zsűrit is leminősíti. Az RTL CLUB pedig egy olyan műsorszámot sípolt ki, amely tulajdonképpen a csatorna színvonalát jelképezi. Miért kell kisípolni egy olyan “produkciót” amely felvételről kerül adásba, és közben álságosan, meglepett arccal végighallgatni azt? Miért nem lehet vállalni cenzúra nélkül, egy olyan tartalmat, amelyet bőven a műsorra tűzés előtt ismert a szerkesztőség és a stáb? Miért nem vállalják, hogy igen, kérem szépen, a mi csatornánkon ez a nívó, és mindezt a magas intelligenciával megáldott zsűritagok is egyöntetűen díjazzák!? Hajrá Henádi, Pokorny, Hajós, és Puzsér! Amúgy ki a bánat az a senki Puzsér? Amikor ocsmánykodásról van szó, akkor mégsem annyira kemény kritikus? Intelligencia-prosztó társaság! Nem szeretnék önmagukat minden nap jól képen köpködni a tükörbe nézve? Mert jól tennék! Persze, gondolom, hogy van az a gázsi, amiért érdemes médiagenyaságot is vállalni. (Mondjuk én, inkább elhánynám magam ettől). Mindannyian tudjuk, hogy miért indítják az úgynevezett “tehetségkutató” műsorokat főműsor időben. De az, ahogy a saját nézőiket lealázzák, az túl megy mindenen. Ha már önbecsülésük nincs, legalább minket ne nézzenek hülyének! Aljasság amit művelnek az egyszerűbb emberekkel, és a fiatalokkal, szégyelljék magukat mind!

  Talán az alábbi idézetet, mind megértik, hiszen önök nagyon művelt emberek:

  “Üdvözölnek szemedben a hitük vesztett szavak
  Az éjszakában lesnek rád a tébolyodott vadak!

  Hiába is menekülsz elborít a tűz
  A káosz a “bér” a halálba űz!

  Idegen az érdek, keserű a járom,
  Keserű a szolgák földje szűk a koporsó
  Törj át a túlra, ez a harc az utolsó!…”

  • Diabora szerint:

   Kedves Hapsetszut!
   A médiával nekem is vannak gondjaim, lehet rosszul, de én mást láttam mint Te. Nem hiszem, hogy az obszcén kifejezések tetszettek volna a zsűrinek! A hozzászólásodból kihallatszik a gyűlölet ezért egyet biztosan tudok, hogy a foglalkozásod semmiféleképp nem lehet segítő szakma, és soha ne is akarj ilyet magadnak! A zsűri igenje inkább volt terápia egy sérült gyerek számára mint a trágárság méltatása.Tudom ez a műsor a tehetségekről szólna, de mégsem fekete-fehér minden. Ilyenek vagyunk mi emberek (nem mind) akik mást is látunk és érzékenyen reagálunk bizonyos helyzetekben, mert ilyen attitűdjeink vannak.
   Üdvözlettel:Diabora

  • Ghost Rider szerint:

   Nem értelek titeket a rap az mindig is ilyen volt önkifejezésről szól érzésekről a világról és az emberekről elvégre szólás szabadság van vagy nem de.És egyébként akinek nem tetszik az ne hallgassa én nem ismerem plazmát sőt nem is alkarom de ami jó azt el kell ismerni és a rap-nek ilyenek kell lennie hogyha ez nem tetszik az érzékeny halásodnak akkor meny operába!!!!!!!!!