Damu Roland 50.000 forintos gyerektartást fizet a börtönből

A börtönben raboskodó Damu Roland csupán havi 16.000 forintot keres, mégis 50.000 forintos  gyerektartás fizetésére kötelezett, ugyanis a bíróság a korábbi, félmilliós sztárgázsiját vette figyelembe a tartásdíj megállapításánál – írja a Blikk.

A jelenleg szerény anyagi körülmények között tengődő, hűvösön lévő színész ugyan egy éve dolgozik – persze csak a börtön falain belül – mégis képtelen fizetni a kiszabott gyerektartást.

A korábban konyhán mosogató és zöldséget tisztító, most könyvtárosként tevékenykedő Damu havi 16.000 forintot kap a börtönben, mely még a cigiadagját sem fedezi, ám ebből kellene kifizetnie a havi 50.000 forintos tartásdíjat is 11 éves kisfia, Benjamin után. A színész jelenlegi fizetésével össze nem egyeztethető összeget a bíróság még az  évekkel ezelőtti, bruttó 580.000 forintos sztárgázsija után állapította meg. Akkoriban nem okozott gondot Damunak ezt kiperkálni, most viszont képtelen rá – értesült a Blikk.

Bár az édesapa nem tud eleget tenni kötelezettségének, ettől még a kisfiú nem nem maradhat támogatás nélkül, így az állam megelőlegezi a kiszabott összeget.  Persze amint kiszabadul a 4 és fél éves rabságból Damu, máris kezdheti törleszteni az elmaradt tartásdíjat, mely az évek alatt 3.000.000 forintra is rúghat, a kamatokról nem beszélve. Épp ezért nem kizárt, hogy Roland nyugdíjaskoráig fog tartozni az államnak.

A börtönben nősül meg Damu Roland

Nyugdíjaskoráig törlesztheti a gyerektartást Damu Roland

Az elítélt színész hiába indított pert gyermektartási díja csökkentése miatt,  az ügy hosszan elhúzódik, aminek ideje alatt a korábban megállapított havi 50.000 forintot kell fizetnie.

“Nem arról van szó, hogy nem akarok gondoskodni a gyerekemről, csak nem tudok miből! Azt meg kikérem magamnak, hogy közben az „állam bácsi” meghitelezi a gyerektartást azzal, hogy majd szabadulásom után biztos visszafizetem valamiből” – mérgelődött a színész, aki a bulvárlap szerint mindössze 2.500 forintot tartana méltányosnak gyerektartás címszó jogán.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: