Terjed a bikicsunáj-láz a Megasztárból

Néhány nap alatt meghódította az internetet az a férfi, aki a Megasztár ötödik szériájának előválogatóján az Alphaville együttes Big in Japan című számát dolgozta át. A videó fénysebességgel terjed a különböző videómegosztókon, blogokon és közösségi oldalakon. A Bikicsunáj lassan fogalommá, modern szállóigévé válik.

Alphaville? – Bikicsunáj Bój – Bikicsunáj & Furevü Ján

Kiemelt videó a Tv2 honlapján, a legnagyobb videómegosztón lassan százezres nézettséget produkál a tucatnyi feltöltött részlet a műsorból. Szinte mindenki Szarka Lászlóról, az alig kétezer lakosú Ökörítófülpösről érkezett negyvenéves biztonsági őrről beszél. A Facebookon csatlakozni lehet a rajongói oldalához, több blog megjelentette a videót, melyen a Big in Japan-ből énekel. Egy internetes oldal már „Bikicsunáj” feliratú pólokat is árul.

A hangja sok másik jelentkezőnél egyértelműen jobb, de nem emiatt került a figyelem középpontjába. Az angol szöveget olyannyira sajátosan szólaltatta meg, hogy azt nehéz lenne körülírni. A lelkesedés, az átélés teljes, de sajnos a nyelvismeret hiánya keményen kiütközött. László továbbmehetett a tévés válogatóra, ahol szintén az Alphaville-től a Forever young című slágerrel próbálkozott, a zsűri előtt kevés sikerrel. Azonban a promóciós blokkokban, és szombat este is leadták az előválogatós felvételeket, melyeken a Big in Japan hallható. Igaz, csak azok ismerték fel hamar, akik számára ismerős a dallam, ugyanis a szöveg alapján nehezen volt beazonosítható a nyolcvanas évek sikeres nótája.

A nézők mindemellett imádják, alig tudnak betelni vele. Már most, három nappal a műsor vetítése után háromezer találatot ad ki a google keresője a „bikicsunáj” kifejezésre, és ez várhatóan még nőni fog. A szabolcsi biztonsági őr nem csupán magának, hanem Ökörítófülpösnek is nevet szerzett produkciójával, és nem csak a Megasztár történelemkönyvét, hanem az angol nyelvkönyveket is véglegesen újraírta.

Hasonló bejegyzések..

11 hozzászólás

 1. gaben szerint:

  Ez a baj ezzel az országgal. Tolják az ilyen szánalmas kis férgeket, mert “jópofa”, meg azért lájkolják, mert vicces. Közben ott van a sok tehetség, akikkel érdemes foglalkozni.

 2. sissy szerint:

  jó a bikicsunáj !!!

 3. iboly szerint:

  Sziasztok!!!
  Ez “vádveszíjes”!!!
  A 2 éves gyerekem is Bikicsunájozik, nem kicsit!!!
  Nekem már az a csengőhangom!!!!
  De szerintem nyelvtörőnek sem utolsó dolog!!!

 4. Klaudia szerint:

  Hátt ez a leges-legjobb zene!xd 🙂 bocs a legviccesebb!Még a 7 hónapos unokaöcsém is kiröhögi!!!Hátt már bocsánat!!na pá

 5. andi szerint:

  hát gratulálunk nagyon jo nyelv érzéked van az angolhoz csak igy tovább biki csu náj udv szlovákiábol

 6. emese szerint:

  nagyon jovolt sokszikert

 7. Jocika szerint:

  Ez eddig mind semmi, nekem meg van átdolgozásba és mikor este lejátszottam eléggé nagy sikert aratott:D:D

 8. Bikicsunáj szerint:

  Hali 😀 Nyitottam myvipen egy klubbot.:D Örülnék ha mindneki belépne a
  klubb neve : Bikicsunáj az igazi zene
  Kösz ha beléptek 🙂

  Bocs a zavarásért:D

 9. Ki? szerint:

  Nagyon cuki! zeneileg elmegy, viszont szívesen tanítanám egy kicsit angolra! Lehet, hogy egy kicsit franciára is!:)

 10. valaki szerint:

  ez édes!!!!!!!!!!! Amúgy nem is rossz a hangja!

 11. bokor szimonetta szerint:

  ne kritizáljátok a szerelémemet!!!!

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: