2010. május 4. 17:31.

Nóri és Balázs Néhány nap alatt meghódította az internetet az a férfi, aki a Megasztár ötödik szériájának előválogatóján az Alphaville együttes Big in Japan című számát dolgozta át. A videó fénysebességgel terjed a különböző videómegosztókon, blogokon és közösségi oldalakon. A Bikicsunáj lassan fogalommá, modern szállóigévé válik.

Alphaville? – Bikicsunáj Bój – Bikicsunáj & Furevü Ján

Kiemelt videó a Tv2 honlapján, a legnagyobb videómegosztón lassan százezres nézettséget produkál a tucatnyi feltöltött részlet a műsorból. Szinte mindenki Szarka Lászlóról, az alig kétezer lakosú Ökörítófülpösről érkezett negyvenéves biztonsági őrről beszél. A Facebookon csatlakozni lehet a rajongói oldalához, több blog megjelentette a videót, melyen a Big in Japan-ből énekel. Egy internetes oldal már „Bikicsunáj” feliratú pólokat is árul.

A hangja sok másik jelentkezőnél egyértelműen jobb, de nem emiatt került a figyelem középpontjába. Az angol szöveget olyannyira sajátosan szólaltatta meg, hogy azt nehéz lenne körülírni. A lelkesedés, az átélés teljes, de sajnos a nyelvismeret hiánya keményen kiütközött. László továbbmehetett a tévés válogatóra, ahol szintén az Alphaville-től a Forever young című slágerrel próbálkozott, a zsűri előtt kevés sikerrel. Azonban a promóciós blokkokban, és szombat este is leadták az előválogatós felvételeket, melyeken a Big in Japan hallható. Igaz, csak azok ismerték fel hamar, akik számára ismerős a dallam, ugyanis a szöveg alapján nehezen volt beazonosítható a nyolcvanas évek sikeres nótája.

A nézők mindemellett imádják, alig tudnak betelni vele. Már most, három nappal a műsor vetítése után háromezer találatot ad ki a google keresője a „bikicsunáj” kifejezésre, és ez várhatóan még nőni fog. A szabolcsi biztonsági őr nem csupán magának, hanem Ökörítófülpösnek is nevet szerzett produkciójával, és nem csak a Megasztár történelemkönyvét, hanem az angol nyelvkönyveket is véglegesen újraírta.

Terjed a bikicsunáj-láz a Megasztárból nyomán..

A következő hasonló bejegyzések is érdekelhetnek:

Hogyan rajtol a Megasztár 5?

2010. augusztus 16. 7:21.
Hozzászólások (11) - Hozzászólás írása »
 1. gaben szerint:

  Ez a baj ezzel az országgal. Tolják az ilyen szánalmas kis férgeket, mert “jópofa”, meg azért lájkolják, mert vicces. Közben ott van a sok tehetség, akikkel érdemes foglalkozni.

 2. iboly szerint:

  Sziasztok!!!
  Ez “vádveszíjes”!!!
  A 2 éves gyerekem is Bikicsunájozik, nem kicsit!!!
  Nekem már az a csengőhangom!!!!
  De szerintem nyelvtörőnek sem utolsó dolog!!!

 3. Klaudia szerint:

  Hátt ez a leges-legjobb zene!xd :) bocs a legviccesebb!Még a 7 hónapos unokaöcsém is kiröhögi!!!Hátt már bocsánat!!na pá

 4. andi szerint:

  hát gratulálunk nagyon jo nyelv érzéked van az angolhoz csak igy tovább biki csu náj udv szlovákiábol

 5. emese szerint:

  nagyon jovolt sokszikert

 6. Jocika szerint:

  Ez eddig mind semmi, nekem meg van átdolgozásba és mikor este lejátszottam eléggé nagy sikert aratott:D:D

 7. Bikicsunáj szerint:

  Hali :D Nyitottam myvipen egy klubbot.:D Örülnék ha mindneki belépne a
  klubb neve : Bikicsunáj az igazi zene
  Kösz ha beléptek :)

  Bocs a zavarásért:D

 8. Ki? szerint:

  Nagyon cuki! zeneileg elmegy, viszont szívesen tanítanám egy kicsit angolra! Lehet, hogy egy kicsit franciára is!:)

 9. valaki szerint:

  ez édes!!!!!!!!!!! Amúgy nem is rossz a hangja!

 10. bokor szimonetta szerint:

  ne kritizáljátok a szerelémemet!!!!

Hozzászólás Írása

Biztonsági kérdés:

Ezt láttad már?

[singlepic id=5 w=100 h=240 float=left]Több újítást hozott a Megasztár 5, legalábbis a jelentkezéssel kapcsolatban. Eltörölték a korhatárokat, emellett már többtagú ...