2014. április 4. 13:41.

Hónapokkal az emberbarát színész és modell, Paul Walker tragikus halálát követően fény derült végrendeletére, melyben vagyonának tekintélyes részét, 25 millió dollárt 15 éves lányára hagyott.

Mindemellett pedig a baleset tekintetében lezárultak a hatósági vizsgálatok, és egyértelműen megállapították: gyorshajtás okozta a szerencsétlenséget.

70  km/óra volt a megengedett sebesség

A nyomozás lezárását követően kiderült, hogy majdnem 150 km/óra sebességgel hajtott a színész és barátja (egyben pénzügyi tanácsadója),  Rodas a lámpaoszlopnak, miközben kipróbálták a Porsche-t  Santa Clarita utcáin. Szemtanúk szerint pedig a sofőr a kormányt is rángatta az ütközést megelőzően.

Barátjával közös szenvedélyük volt a száguldás, Rodas pedig autók iránti rajongása mellett versenyzett is, sőt társtulajdonosai voltak egy versenycsapatnak is.

Paul Walker

Paul Walker: Az angyalarcú színész – nemcsak a ROWW alapításában vett részt, hanem aktívan tevékenykedett a szervezet munkájában is

Viszályt fog kelteni a családban a végrendelet?

Paul tinilányára, Meadow-ra hagyott majdnem 6 milliárd forintnak megfelelő összeget, azonban mivel a fiatal hölgy még kiskorú, nem rendelkezhet a vagyonnal. 21 éves koráig ezt a feladatot helyette édesanyja látja el, mint hivatalos gyámja, de a sztár édesapja ezzel nem ért egyet. Kívánsága az volna, hogy Paul édesanyja legyen az, aki a kislány gyámjaként a vagyont kezeli. A bírósági tárgyalások pedig a hírek szerint meg is kezdődtek 2014. februárjában.

Mindezek mellett a jótékony színész ingatlan vagyona sem elhanyagolható, melynek becsült értéke további 8 millió dollárra rúg. A bírósági tárgyalások során efelől is döntenek.

Jótékonysági szervezet alapítója

Walker hozta létre a ROWW (Reach Out Wolrdwide) szervezetet is, amely a természeti csapások, mint földrengések, tornádók, hurrikánok és viharok által sújtott embereket támogat. Az önkéntesekből álló non-profit közösség számos katasztrófa által tönkretett területen tevékenykedik tűzoltási, logisztikai, egészségügyi stb. segítségnyújtással. Elkötelezett szakemberek végzik világszerte a munkálatokat egyre gyorsuló segélyakciók keretein belül.

Paul a szervezetben többek közt brand menedzser volt, és a hivatalos közlemények szerint öccse, Cody fogja helyette betölteni a pozíciót. Testvére pedig kérte a jótékonysági szervezet vezetőségét és csapatát, hogy a bátyja által megvalósított értékeket és szellemiséget lelkiismeretesen vigyék tovább, és ezentúl is legjobb tudásuk szerint lássák el az érintett régiók alapvető szükségleteinek kielégítését, hogy megkönnyítsék a túlélő hozzátartozók helyzetét és enyhítsék fájdalmukat.

Paul Walker az egyik legnemesebb lelkű csillag volt a sztárvilágban, melyet remélhetőleg családja is fontosabbnak tart majd az anyagi érdekeknél, és sikerül nekik emlékéhez méltóan megoldani a nehéz helyzetet. A színész olyat alkotott, amely példaértékű és elismerésre méltó: hangsúlyozza az embereknek való önzetlen segítségnyújtást és az adakozást, mely családja számára is etalon lehetne.

Paul Walker 25 millió dollárt hagyott lányára nyomán..

A következő hasonló bejegyzések is érdekelhetnek:

Autóbaleset során életét vesztette Paul Walker

Autóbalesetben meghalt Paul Walker

2013. december 2. 10:32.
Paul Gray, a Slipknot együttes tagja

Az orvosa miatt halt meg Paul Gray

2012. szeptember 11. 15:40.
Hozzászólás Írása

Biztonsági kérdés:

Ezt láttad már?
Iza és Krisztián

Az érzelmek jócskán elmélyültek már a fiatalok között – vagy csak a bezártság okozza? Mindenesetre a kettejük közt lévő meghittség ...