Paul Walker 25 millió dollárt hagyott lányára

Hónapokkal az emberbarát színész és modell, Paul Walker tragikus halálát követően fény derült végrendeletére, melyben vagyonának tekintélyes részét, 25 millió dollárt 15 éves lányára hagyott.

Mindemellett pedig a baleset tekintetében lezárultak a hatósági vizsgálatok, és egyértelműen megállapították: gyorshajtás okozta a szerencsétlenséget.

70  km/óra volt a megengedett sebesség

A nyomozás lezárását követően kiderült, hogy majdnem 150 km/óra sebességgel hajtott a színész és barátja (egyben pénzügyi tanácsadója),  Rodas a lámpaoszlopnak, miközben kipróbálták a Porsche-t  Santa Clarita utcáin. Szemtanúk szerint pedig a sofőr a kormányt is rángatta az ütközést megelőzően.

Barátjával közös szenvedélyük volt a száguldás, Rodas pedig autók iránti rajongása mellett versenyzett is, sőt társtulajdonosai voltak egy versenycsapatnak is.

Paul Walker

Paul Walker: Az angyalarcú színész – nemcsak a ROWW alapításában vett részt, hanem aktívan tevékenykedett a szervezet munkájában is

Viszályt fog kelteni a családban a végrendelet?

Paul tinilányára, Meadow-ra hagyott majdnem 6 milliárd forintnak megfelelő összeget, azonban mivel a fiatal hölgy még kiskorú, nem rendelkezhet a vagyonnal. 21 éves koráig ezt a feladatot helyette édesanyja látja el, mint hivatalos gyámja, de a sztár édesapja ezzel nem ért egyet. Kívánsága az volna, hogy Paul édesanyja legyen az, aki a kislány gyámjaként a vagyont kezeli. A bírósági tárgyalások pedig a hírek szerint meg is kezdődtek 2014. februárjában.

Mindezek mellett a jótékony színész ingatlan vagyona sem elhanyagolható, melynek becsült értéke további 8 millió dollárra rúg. A bírósági tárgyalások során efelől is döntenek.

Jótékonysági szervezet alapítója

Walker hozta létre a ROWW (Reach Out Wolrdwide) szervezetet is, amely a természeti csapások, mint földrengések, tornádók, hurrikánok és viharok által sújtott embereket támogat. Az önkéntesekből álló non-profit közösség számos katasztrófa által tönkretett területen tevékenykedik tűzoltási, logisztikai, egészségügyi stb. segítségnyújtással. Elkötelezett szakemberek végzik világszerte a munkálatokat egyre gyorsuló segélyakciók keretein belül.

Paul a szervezetben többek közt brand menedzser volt, és a hivatalos közlemények szerint öccse, Cody fogja helyette betölteni a pozíciót. Testvére pedig kérte a jótékonysági szervezet vezetőségét és csapatát, hogy a bátyja által megvalósított értékeket és szellemiséget lelkiismeretesen vigyék tovább, és ezentúl is legjobb tudásuk szerint lássák el az érintett régiók alapvető szükségleteinek kielégítését, hogy megkönnyítsék a túlélő hozzátartozók helyzetét és enyhítsék fájdalmukat.

Paul Walker az egyik legnemesebb lelkű csillag volt a sztárvilágban, melyet remélhetőleg családja is fontosabbnak tart majd az anyagi érdekeknél, és sikerül nekik emlékéhez méltóan megoldani a nehéz helyzetet. A színész olyat alkotott, amely példaértékű és elismerésre méltó: hangsúlyozza az embereknek való önzetlen segítségnyújtást és az adakozást, mely családja számára is etalon lehetne.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: