Mit tegyünk, ha nem indul a kocsink a hideg miatt?

Bár úgy tűnik, kezdünk kikecmeregni a télből, és egyre jobb az idő, de sosem lehet tudni, hogy milyen időt hoz a február. Nem kell annyira messzire mennünk, elég csak tavalyra gondolnunk, amikor a márciusi havazás megbénította az országot. A rossz időben a kocsink akkumulátora is könnyen bemondhatja az unalmast. Mit csináljunk ilyenkor?

Segítség, nem indul az autóm!

Nem muszáj mínusz tíz foknak lenni kint, hogy a kocsink ne induljon be. Általában – Murphy törvénye szerint – akkor történnek a bajok, amikor az ember nagyon sietne, vagy éppen kilométerekre van az otthonától. Első lépésben próbáljuk meg bebikázni a járgányt, ehhez segítségre van szükségünk. Ha nem a semmi közepén vagyunk, bizonyára találunk egy segítőkész embert, akinél van szükséges kábel, hogy a műveletet elvégezhessük. Amennyiben ez nem lehetséges, hívjuk fel családtagjainkat, barátainkat, valaki biztosan a segítségünkre tud sietni.

Egyéb opciók az autómentésre

Az akkumulátor könnyen cserben hagyhat minket, készüljünk fel rá!

Az akkumulátor könnyen cserben hagyhat minket, készüljünk fel rá!

Amennyiben a bikázással nem sikerül valamiért felrázni a járművet, vagy esetleg egyéb gondok is adódnak, akkor vontatni kell az autót. Ilyenkor szükségünk van egy jó ismerősre, aki segít hazavontatni a járgányt. Amennyiben nincs ilyen személy a környéken, mert például másik városban vagyunk, vagy egyéb okok miatt elérhetetlenek az ismerősök, és mondjuk este vagy éjszaka történik a baj, jobban járunk, ha másnapra halasztjuk a probléma megoldását, és keresünk egy szállodát. Ha ezt nem tudjuk megtenni, mert sietünk, akkor érdemes akkumulátor segélyszolgálatot tárcsázni, ők rövid időn belül kiszállítják és beszerelik az akksit. Az ilyen segélyszolgálatokban az a legjobb, hogy késő estig lehet őket hívni, vannak olyanok, amelyek nonstop működnek.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: