Mikre figyeljünk oda Powerbank használata közben?

Biztosan mindenkinek ismerős az a helyzet, mikor nagyon siet valahova, mégis az utolsó pillanatban  észreveszi, hogy a telefonja teljesen le van merülve, és már nincs ideje töltőre tenni.

Szerencsére manapság már egyre nagyobb teret hódítanak a különböző típusú Powerbankok, melyek kimondottan azt a célt szolgálják, hogy okos eszközeinket szinte bárhol, bármikor fel tudjuk tölteni.

Hogyan használjuk a Powebankot?

Jó esetben minden egyes hordozható vésztöltő mellé ad a gyártó alaptartozékként egy USB – micro USB kábelt, mellyel lehetőségünk van magát az akkumulátort is feltölteni. Ilyenkor a kábel kisebb felét az akkumulátorhoz csatlakoztatjuk, míg a nagyobb felét egyszerűen a laptophoz, számítógéphez, vagy egyenesen a hálózati töltőbe dugjuk.

Gyártók szerint a legjobb ez utóbbit használnunk, hiszen a legtöbb esetben ilyenkor sokkal gyorsabban történik az újratöltés. Az akkumulátor élettartamának megőrzése érdekében a legjobb ha nem hagyjuk, hogy az teljesen lemerüljön, illetve töltés után nem is hagyjuk az aksit feleslegesen órákon át a töltőn. Töltés során minden esetben a gyári töltőkábelt kell használnunk, hiszen bármely más kábel esetében a gyártó nem vállal felelősséget.

Ha olyan eszközt vásároltunk, mellyel akár két eszközt is fel tudunk egyszerre tölteni, mindig figyeljünk oda, melyik csatlakozót használjuk. Ugyanis ha csak egy okostelefont szeretnénk feltölteni vele, a gyorsabb töltés érdekében nyugodtan használjuk a nagyobb Volt jelzéssel ellátott csatlakozót.

A Powerbank használata nagyban meg tudja könnyíteni az ember életét ebben a rohanó világban. Csatlakozás, és bekapcsolás után az eszközünk töltése azonnal megkezdődik. A Powerbank karbantartásával kapcsolatban pedig csak néhány fontos dolgot kell észben tartanunk. Például hogy tilos a hálózatról tölteni, miközben a telefonunkat is töltsük róla. Ha nem használjuk, ne hagyjuk feleslegesen bedugva, ilyenkor tartsuk száraz helyen, szobahőmérsékleten.

A powebank manapság egyre jobban kezd elterjedni nem csak a fiatalok, de az idősebbek körében is, ha pedig megfelelően használjuk, és vigyázunk rá, akkor hosszú távon képes jó szolgálatot tenni számunkra.

Forrás: kinaibazis.hu

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: