Mi az a business coaching?

Manapság egyre jobban előtérbe kerül a folyamatos, élethosszig tartó tanulás. Egyre többen vágnak bele felnőtt fejjel is hosszabb-rövidebb ideig tartó képzésekbe. Cikkünkben az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő coaching képzésről lesz szó.

Mi a coaching, és mire jó?

Az üzleti életben hasznosítható business coaching képzés lényege, hogy olyan speciális szakembereket képezzenek, akik felsőbb vezetési problémákat és egyéni megoldásokat egyaránt képesek kezelni. A képzés elvégzése után a hallgatók képesek lesznek munkavállalókat és munkacsoportokat megfelelően vezetni. Elsősorban humán területen, az államigazgatásban dolgozók, cégek és egyéb szervezetek vezetői, valamint tanácsadói számára érdemes elvégezni ezt a képzést. A coaching is egy szakma, amit tanulni kell, természetesen nem árt mellé némi vezetői képesség is.

A coaching képzés egyre népszerűbbé válik

A coaching képzés egyre népszerűbbé válik

Kik jelentkezhetnek a business coach képzésre?

Mindazok számára nyitva állnak a kapuk, akik rendelkeznek megfelelő BA/BSc vagy ennek megfelelő főiskolai vagy egyetemi oklevéllel. Ilyenformán tehát a coaching egy posztgraduális képzés, melynek előfeltétele egy diploma megléte. Elsősorban államigazgatásban dolgozókat, cégvezetőket, céges tanácsadókat várnak, de pedagógusok, pszichológusok is sokan jelentkeznek, de tulajdonképpen bárki jelentkezhet, aki lát perspektívát ebben a szakmában.  A képzést általában hétvégi időpontokban vagy távoktatásban hirdetik meg. Ennek oka, hogy erre a képzésre szinte kizárólag már dolgozó emberek jelentkeznek. Mivel a képzés posztgraduális, ezért fizetni kell érte.

Milyen iskolát válasszunk?

Nagyon nem mindegy, hogy milyen tanfolyamon, melyik iskola kínálatában veszünk részt. Nem mindig az ár alapján érdemes dönteni, inkább válasszunk elismert képzési helyet, így nagyobb valószínűséggel fogunk találni magunknak jó munkát. Minden esetben tájékozódjunk előre a feltüntetett árakról, ne felejtsünk el érdeklődni a rejtett költségekről sem, nehogy meglepetés érjen bennünket. Ne legyünk restek utánanézni az interneten az iskola hírnevének sem! Az is fontos szempont, hogy milyen végzettséget igazoló papírokat, tanúsítványokat ad az intézmény.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: