A jó ügyvéd ismérvei

Ügyvédet választani tudni kell. Nagyon fontos, hogy ezen nem szabad spórolni, hiszen emberéletek múlhatnak azon, hogy milyen a jogászunk.  De milyen a jó jogász, a kiváló ügyvédi iroda ismérvei?

Számtalan okból kifolyólag lehet szükségünk ügyvédre. Akár mi perelünk, akár minket perelnek, fontos, hogy jogi képviselőnk magasan kvalifikált, szakmájában tehetséges és sikeres személy legyen.

Hogyan válasszunk ügyvédet?

Az első és legfontosabb szempont, hogy az esetünknek megfelelő képviselőt keressünk fel. Tehát büntetőjogi kérdésekben büntetőjogászhoz forduljunk, mert egy mondjuk egy alkotmányjogász nem kifejezetten fog tudni segíteni. Ez amúgy a mi érdekünk is, hiszen ha az általunk választott jogi képviselőnek nincsen rutinja az adott területen, radikálisan csökkennek az esélyeink, hogy a per nyertesei legyünk.

Ne sajnáljuk az időnket, válasszunk ügyvédet nagyon körültekintően

Ne sajnáljuk az időnket, válasszunk ügyvédet nagyon körültekintően

Amennyiben jogi irodát keresünk fel, kizárólag jó nevű, sikeres csapat kezeire bízzuk magunkat. Fontos, hogy kiemelten foglalkozzanak az ügyünkkel, a képviselők mindenről tájékoztassanak bennünket, hiszen nem mindenki jártas a jogi ügyekben. Különösen büntetőügyekben érdemes megismerni minden lehetőséget, feljelentésekkor, súlyosabb ügyekben csak és kizárólag tapasztalt jogász tud rajtunk segíteni. Nincsenek kis ügyek, a jó ügyvéd egyik ismerve az, hogy nem tesz különbséget az ügyfelei és az ügyei között, mindegyiket ugyanolyan szívvel és lélekkel képviseli.

Az általunk választott ügyvéd fog bennünket képviselni a per során, ezért a szimpátia itt különösen fontos. Ha úgy érezzük, hogy a jogász valamiért nem szimpatikus, vagy nem merjük magunkat teljes mértékben rábízni, akkor inkább keressünk egy másikat, mert ez döntően hathat az ügy kimenetelésre vonatkozóan.

Baráti ajánlás vagy internetes keresés?

Bár jól hangzik, hogy baráti, ismerősi ajánlás útján válasszunk magunknak jogászt, érdemes alaposan körbejárni a témát. Elképzelhető, hogy jobb árfekvésben (hiszen azért ez sem utolsó szempont), sikeresebb ügyvédi csapatot tudunk magunknak megszerezni. Számtalan weboldal és fórum foglalkozik jogi kérdésekkel, ügyvédi ajánlásokkal, ne habozzunk végignézni őket.

Ügyvédet keres az 5. kerületben? Jó helyen jár!

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: