400 milliót követelnek Schobert Norbiéktól

Schobert Norbi és felesége, Rubint Réka nem fizet jogdíjakat a DVD-iken felhasznált zenék után, ezért a lemezkiadók akár 400 millió forintos pert is a nyakukba zúdíthatnak – írja a Blikk.

A bulvárlap szerint a hanglemezkiadók megelégelték, hogy a Schobert család évek óta nem fizet egy fillért sem a DVD-iken felhasznált zenékért, sőt engedélyt sem kért azok felhasználásához. Pedig a fitneszguru és felesége az elmúlt években rengeteg – közel 500.000 darab – alakformáló DVD-t jelentetett meg, melyekkel számos elhízott embernek segített lefogyni. Becslések szerint a kiadóknak fizetendő jogdíj mértéke  elérheti a 400.000.000 forintot is – írja a Blikk.

A pórul járt kiadók először azt hitték félreértés történt, ugyanis nem gondolták, hogy a nagy népszerűségnek örvendő, közkedvelt fitneszguru direkt ki akarna bújni a törvény alól, ám mikor felvették az Update királyával a kapcsolatot, ellenségesen reagált: nem akart szóba állni velük és nem akart tudomást venni a tartozásról sem.

400 milliót követelnék Norbiéktól

400 milliót követelnék Norbiéktól

A hanglemezkiadók nem hagyták annyiban a dolgot, perre mentek: két hete ügyvédi felszólítást küldtek a Schobert-házaspárnak, melyben figyelmeztették őket, hogy fejezzék be az illegális DVD-k forgalmazását, szolgáltassanak adatot a pontos eladási példányszámokról és arról, milyen hangfelvételeket használtak fel, hogy elkezdhessenek tárgyalni a jogdíj rendezéséről.

Egyelőre nem ismert Norbi álláspontja az ügyről.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: