X Faktor, avagy harc a nézettségért

Bár az utóbbi években egyre inkább csökkent a csatorna nézettsége, az RTL Klub nem adja fel a harcot. Még decemberben, a Csillag születik alatt jelentette be, hogy hamarosan új időszámítás kezdődik a tehetségkutatók hazai történetében, ugyanis megvásárolta az angol showműsor, az X Faktor jogait.

Mivel ősztől az RTL Klub mellett a TV2 is ringbe száll a Megasztár 5. szériájával, az X Faktor szerkesztőinek fel kell kötniük a gatyájukat, ha meg akarják nyerni a nézettségi versenyt. A csatorna több mint egymilliárd forintot fektet a műsorba, így biztos, hogy egy igen látványos showra készülhetnek a nézők. A „show” kifejezés nem véletlen, hiszen, ahogy azt a műsor szerkesztői is többször elmondták, nem feltétlenül a legtehetségesebb énekest keresik, hanem egy eladható személyiséget, aki a leginkább képes lesz megállni a helyét a showbiznisz világában. Nem véletlen, hogy a válogatást nem kritikusok vagy énekesek végzik, hanem profi producerek, akik tisztában vannak egy énekes piaci értékével. Várható, hogy a zsűriben is inkább őket láthatjuk majd, és nem elsősorban zeneipari szakértőket, akik általában igyekszenek háttérben maradni.

Az X Faktor valóságshow-jellegének köszönhetően valódi érzelmek és konfliktusok bontakoznak majd ki a nézők szeme előtt, amit a vitatott mentorrendszer is erősíteni fog. A zsűritagok a kor szerint kategóriákba sorolt versenyzők mentorai lesznek, akik tanítani és pártfogolni fogják énekeseiket, ezáltal ők is egymás versenytársaivá válnak. Az RTL Klub új tehetségkutatójában tehát nemcsak a különböző korosztályok csapnak majd össze, de a legkevésbé sem pártatlan ítészek között is ádáz küzdelem várható. A show szerkesztői elmondták, hogy némi változtatásra számíthatunk az angol verzióhoz képest, így például igyekszenek finomítani a mentorrendszeren, valamint a zsűritagok kiválasztásában és a műsor menetében is számíthatunk meglepetésekre.

Az RTL Klub vezetői bíznak benne, hogy az X Faktorral sikerül 30% fölötti nézettségarányt elérniük. Kíváncsian várjuk, hogy az újdonság varázsa és a rengeteg befektetett pénz beváltja-e majd az RTL Klub reményeit!

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: