X-faktor 8. élő adás – Kiesett Szabó Ádám

Már kétszer párbajozott, múlt héten pedig legyőzte Péterffy Lilit, ám Szabó Ádám a nyolcadik döntőben mégis búcsúzni kényszerült. Ellenfelét, Csordás Ákost juttatták tovább a mentorok.

Ismételten két dalt, egy magyart és egy külföldit hoztak el a nézőknek a még versenyben maradt dalnokok. Az estét Csordás Ákos nyitotta, egy Bonanza Banzáj dallal, második fellépésekor pedig a Get lucky című slágert varázsolta a színpadra. Míg az első előadásnál Szikora erősen megkritizálta a fiút, addig a másik dalnál Geszti rótta fel a hibáit.

Danics Dóra Katy Perry Firework slágerét énekelte sajátos feldolgozásban. A mentoroknak tetszett az előadás, Alföldi Róbert talán kissé visszafogottan nyilatkozott róla. A másodikként előadott Cserháti dal még Alföldi Róbertet is meghatotta. Szikora ugyan azt állította, hogy beleragadt a produkcióba az elején, de Alföldi nem érezte így.

A ByTheWay magyar slágere eredetileg egy LGT dal volt, a mentorokat lehengerelte az Embertelen dal. A mentorok imádták a produkciót, a közönség hangzavarától alig tudtak az ítészek beszélni. A másik előadás egy merész választás volt, a Lady Marmelade-ot hozták el, a dalt eredetileg Christina Aguilera, Li’l Kim, Mya és Pink énekelték. A Lady Marmelade annyira nem tetszett a zsűrinek, főként Gabi unta a produkciót.

Szabó Ádám először a Depeche Mode egy dalát hozta magával, a mentoroknak azonban a táncoslányok jobban tetszettek, mint maga a produkció. Szikora szerint Ádámnak sikerült a dal vallásosságát a felszínre hozni. A másodjára előadott Pálinkadallal igazi jó kis ivós-bulizós hangulatot varázsolt a stúdióba, a mentorok szerették.

Szabó Ádám búcsúzott a 8. döntőben

Szabó Ádám búcsúzott a 8. döntőben

Krasznai Tünde is két dallal készült, az egyik egy Európa Kiadó szám volt, végül pedig Madonna Express Yourself slágerét énekelte. Krasznai talán az egyetlen olyan versenyző, aki szinte mindig pozitív kritikát kapott eddig a zsűritagoktól, és ez most sem volt másként. Mindkét dal elnyerte a mentorok és a közönség tetszését is.

Vasárnap derült fény arra, hogy kiknek kell párbajoznia, a legkevesebb szavazatot Csordás Ákos és Szabó Ádám kapták. A fiúk erős párbajdalt adtak elő, a mentoroknak nehéz dolguk volt. Végül három-egy arányban (Szikora szavazott Szabóra egyedül) Csordás Ákost juttatták tovább a legjobb négy közé.

Már csak négyen vannak versenyben, egyedül Geszti Péternek van még két versenyzője.

Hasonló bejegyzések..

3 hozzászólás

 1. bogibaba szerint:

  Tóth Gabi szerint Szabó Ádám egy tehetséges zenész szerinte “kész”akkor tessék mondani miért kell neki hazamenni. Nem a legjobb, legképzettebb nyer.Melyik versenyző még ilyen sokoldalu már ez is baj. Indula következő tehetségkutató rajta Ádám örülnénk ha tudását mi nézők tovább élvezhetnénk.

 2. push szerint:

  Kár,zenész volt a srác.

  A Krasznait manipulálja,tolja az Rtl.
  a)A médiában hírzárlatot adtak ki,ne írjanak arról,hogy mikben szerepelt.Máskor pedig ez sláger téma egy búlvárlapnak.
  A csaj pedig Jenny Noel-ként elképesztő mit csinált a pénzért.
  Inkább védekező hangnem van a Rtl lapjainál.(pl éneklésre kellett,apám nincs stb)
  De a szavazóinak(rokonok,pornósok) ez a múlt is motiváció,ezért mindig aktívak.
  b)Többségében mindig az utolsó kettő előadásban lép fel,így egy közel azonos mezőnyben,nem párlik el a szavazó tudatban,megmarad a hatása.
  Emellett a ruhákkal is lehet manipulálni.

  Még is azt mondom,annyira nem jó zenész,hogy ezt a erkölcsi léhaságot kikompenzálja.
  Danics,Csordás jobb ember.
  A byetheway meg a korpa között a köztes választás,nekik van a legtöbb szavazójuk,de nyomni kell.

  A show,átnézve a véleményeket,egyöntetűen a leggyengébb széria.
  A mentorok unalmasak.Alföldiről kiderült,ez egy unalmas,melegen beszélő.Tóth alig várja,hogy vége legyen,se arra nem mozog,se arra,csak ne kritizálják.Szikora élvezi a széket,de a fele poén mellé megy.
  Geszti beunta és már az arcával foglalkozik.Elveszi az Arc kiállításra a felvarrt arcát:)
  Istenes és Lili párosa feszült.Lilu retteg attól,mikor cinkeli le őt a gyereke előtt a képzeletbeli általános iskola táskás és infantilis Istenese.Istenessel kezdődik és végződik a show,ez be is határolja a minőséget.
  Sokkal jobb drámások vannak és műsorvezetők.De ne a Stohl-nak adják,mert akkor újabb baleset lesz.

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: