Való Világ – Miért nem nyerte még soha nő?

Idén tíz esztendeje, hogy megnyitotta kapuit az első Való Világ villa. Az újabb évadok során mind színesebb, és másabb karaktereket követhettek nyomon napról napra a tévénézők.

Míg a játékosok élték bent mindennapjaikat, a falakon – és a tudtukon – kívül szinte beköltözésük pillanatától megváltozott az életük.

Pletykalapok címlapjain landoltak családtagok, barátok, ismerősök vallomásai egyik-másik témában. Életük nyitott könyv lett a publikum számára, mind múltjukat, mind akkori jelenjüket tekintve. Valamennyi szezonban akadtak botrányhősök, akikről a mai napig cikkezik a bulvár. S míg a korábbi kiesők közül többen a mai napig a média fényében sütkéreznek,  a játék győztesei az egyes évadok végeztével, idővel majd’ mindnyájan feledésbe merültek.

VV Szabolcs

VV Szabolcs

VV Szabolcs: A Való Világ 1. nyertese

Az első széria győztese, Mészáros Szabolcs 2002-ben a ma is médiaszemélyiségként jelenlévő Majoros ‘Majka’ Pétert hagyta maga mögött a fináléban, amiért 30 millió forint, egy autó, és egy lakás lett a jutalma. Nyereménylakását eladta, s nagyobbat vásárolt, mert nem sokkal a valóság show után gyarapodott egy kis poronttyal a család. A későbbiekben népszerűségét igyekezett kamatoztatni műsorvezetőként, majd színészként, s végül a politikába is belekóstolt. Magát a nyereményt pénzügyi szakember lévén befektette – állítása szerint jó helyre, így talán a mai napig eléldegélnek a kamatokból.

VV Laci

VV Laci: Való Világ 2.

VV Laci: A Való Világ 2. nyertese

Egy évvel később, a VV második generációjából Vitkó László került ki nyertesként, 40 millcsivel, ugyancsak egy lakással és egy kocsival. Az utóbbi nem képezte sokáig tulajdonát, továbbá a kéglin is túl kellett adnia, mert a pizzéria, amibe beinvesztált, bebukott. Megpróbálkozott a színész pályával a Rutkai Éva Színházban – nem sok sikerrel, így végül kiköltözött Angliába.

VV Miló

VV Milo

VV Milo: A való világ 3. és egyben a való világ történelem legfiatalabb nyertese

Még a 2003-as év végén elkezdődött a harmadik évad, amelyben a Való Világ történetében az eddigi legfiatalabb játékosa, az akkor 18 éves Gyukin ‘Miló’ Milovan került ki győztesen. A szerb származású fiú felköltözött Budapestre, a 70 millió forint nyereményét bankban helyezte el, azt leszámítva, amit közgazdász és kommunikációs diplomájának megszerzésére fordított, illetve, ami a mindennapi élete biztosítására kellett. Nyereményének egy része a mai napig befektetésekben kamatozik.

VV Alekosz

VV Alekosz

VV Alekosz: Való Világ 4 nyertese, Alekosz feleséget keres, Összeesküvők résztvevője..

A negyedik szezon csak 7 évvel később, 2010 végén startolt. Nagy Alekosznak 12 millió magyar forintot, a már szokásosnak mondható autót és lakást hozta a győzelem. Annyira megosztó személyiség volt az egész játék során, hogy a csatorna még a VV4 finise előtt lecastingolt egy új, Alekoszra épülő valóságshowt, melyben feleséget kerestek a görög csődörnek. Alek’ olyannyira szereplési vágyat kapott, hogy inget mondott a konkurens adó, a TV2 szintén párválasztó műsorára, mit sem törődve azzal, hogy szerződés köti az RTL klubhoz – azóta is perben állnak.

VV Attila

2011. őszén rajtolt az ötödik széria, amelyet Knapp Attila nyert, nagy fölénnyel. Havi egymillió forint, egy lakás, és egy autó lett a jussa. Habár, míg a lakást ténylegesen meg nem kapja, barátai szállásolták el őt.

Lesz Való Világ 6 is..

Habár a szimpátia sms-szavazások titkosak, az internetes felmérések szerint jóval több nő támogatta a játékosokat, mint férfi. A kutatások, és elemzőik szerint ennek az az oka, hogy a női villalakók kevésbé viselik jól a bezártságot, emiatt gyakran hisztirohamokban törnek ki. Ilyenkor a bentlakó srácok többnyire vigasztalgatják őket – és hopp, már is megindul a női nézőkben a rokonszenv az illető iránt, akit igyekeznek ezek után bent tartani, gondolván milyen rendes fiú. A lányok nyávogása ugyanakkor ellenszenvet ébreszt a potenciális szavazókban – sőt, sok esetben azok is sms-eznek egy- egy párbajon, hogy kiejtsék a számukra irritáló villalakókat.

A Big Brother bukása

Ezt a gondolatmenetet követve, a TV2 anno másként szűrhette a Big Brother nevű reality showjába jelentkezőket. A BB ugyan csak két évadot ért meg, de mindkettőt nő nyerte meg. Noha, ha valaki még visszaemlékszik a 2002-es első  BB évadra, Évi folyamatos jelleggel osztotta a srácokat, főként Renátót – és viszont. Kettejük viharos kapcsolata sokakat a képernyő elé ültetett esténként. BB Éviről a mai napig cikkeznek, míg a második széria győztese, Zsófi eltűnt a köztudatból.

Mindezek tudatában nincs más dolgunk, mint kíváncsian várni, hogy a Való Világ következő idényében hogy alakul a nemek harca. A “bevált’ út érvényesül vajon, vagy a nagy számok törvénye?

Hasonló bejegyzések..

3 hozzászólás

  1. csaba szerint:

    én minde vasárnap megnéztem neked szurkotam ati

  2. aneska szerint:

    én minden osszefoglalot néztem a tvben mert nekem bejott a kedvenceim pedig cristofel veronika eszter és seherezádéén neki drukkoltam

  3. aneska szerint:

    én már várom a vv hatot remélem hamarossan elindul mert már most hiányzik ez a valoság show szerintem jo mert van aki szereti nézni és van aki nem én minden nap vártam hogy legyen

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: