2014. november 11. 14:01.

Sokan kizárólag a nyári hónapokban képesek magukra venni a hátizsákot, és megindulni a világba. Sajnos sok millió más ember is akkorra időzíti a nyaralását, ezért a nyári szezonban minden hirtelen megdrágul. Pedig van sok-sok ország, ahová télen is nagyon jó menni, ráadásul tízezreket, százezreket lehet spórolni.

A téli utazás – pro és kontra

Természetesen nem jó egy tengerparti városba menni a fagyok idején, amikor ott is csak tizen-egynehány fok van, de hát számtalan ország van a nagyvilágban, ahová hidegben is érdemes menni. Budapestről már két fővárosba is eljuthatunk vonattal rövid időn belül, ez Bécs és Pozsony, mindkét utat meg tudják tenni. Nagyon sok magyar látogat ki Bécsbe a téli szezonban, de a síelők számára Szlovákia is nagyszerű hely.

Sokat lehet spórolni, ha a szezon helyett télen utazunk

Sokat lehet spórolni, ha a szezon helyett télen utazunk

Mire figyeljünk?

Repülőjegy és repülőjegy között is óriási különbségek vannak. Nem biztos, hogy ami nagyon olcsónak tűnik, annak a végösszege is tényleg az, ráadásul az időpontok drágíthatják, olcsóbbá tehetik a jegyárat. Elképzelhető, hogy szinte semmi poggyászt nem vihetünk fel, vagy különféle egyéb illetékeket kell fizetnünk még a jegy mellé. Nem biztos, hogy járható út a vasúti közlekedés, sem anyagilag, sem időben nem feltétlenül éri meg.

Nagyon jó, hogy itthon fizetjük a társadalombiztosítást, de mindenképpen kössünk utasbiztosítást, mielőtt kimegyünk, akárhány napról is legyen szó. Akár már naponta száz forint körüli összeggel is köthetünk, de mindenképpen nézzük meg több biztosító ajánlatát is, és hasonlítsuk össze. Van, akinek a bankkártyája tartalmaz ilyen biztosítást, de azért kiutazás előtt mindenképpen nézzük meg, mit is tartalmaz.

Válasszunk időben szállást! Van sok szálláskeresős oldal, ahol több száz vagy ezer ajánlatot nézhetünk meg. Akik szeretnének valamivel olcsóbb helyet, azok számára opció lehet az Airbnb, ahol magánszemélyek adják ki a kanapéjukat, szobájukat, vagy akár a teljes ingatlanjukat nagyon jutányos áron. Akik mindenképpen szállodában akarnak lakni, azok számára megoldás lehet, ha kuponkedvezménnyel mennek. A magyar kuponoldalakon is lehet találni külföldi szállodákra vonatkozó kedvezményeket.

Utazzon külföldre télen! nyomán..

A következő hasonló bejegyzések is érdekelhetnek:

Balaton, a magyar tenger

Balaton, a magyar tenger

2013. július 12. 17:29.
A medence tartása nagyon jól jön a nyári, forró kánikulákban (fotó: www.azuszodatechnika.hu)

Medencefedés télen és nyáron

2013. április 22. 15:08.
Télen hidegban és hóban fontos a téli gumi használata

Hogyan készüljenek az autósok télre?

2012. október 19. 12:51.
VV Annamari: a botrányos villalakó külföldre szökött

Külföldre menekült VV Annamari

2012. október 7. 8:57.
Hozzászólás Írása

Biztonsági kérdés:

Ezt láttad már?
Interaktív lakberendezés - tervrajz

Manapság nincs olyan nap, hogy valamilyen formában ne futnánk bele valamilyen DIY, azaz csináld magad témájú weboldalba, hirdetésbe, stb. Ezek ...