Új celebőrület: vegetáriánusnak lenni király!

Hús nélkül jobb az élet – egyre több celeb van ezen a véleményen. Van aki önszántából, van aki hite miatt és van aki betegség miatt mondott le a hús fogyasztásáról.

De miért választotta a vegetáriánus életmódot Joshi Bharat, Lukács László, Steiner Kristóf vagy Sütő Enikő?

Joshi Bharat családja már nemzedékek óta vegetáriánus, így tulajdonképpen ebbe született bele. Az india származású műsorvezető meggyőződése, hogy nem kell állatokat ölni ahhoz, hogy jóllakjunk és a vegetarianuzmus nem érdem, hanem állapot. Joshi elmondása szerint semmilyen betegsége nem keletkezett abból, hogy az étkezésekkor mellőzi a hústermékeket.

Steiner Kristóf hosszú ideig azt érezte, hogy nem kellene húst ennie, ám mivel kedvenc falatainak – például a hamburgernek – szerves része a hús, így csak nemrég tért át a vegetáriánus étrendhez. Kristóf úgy gondolja, hogy ha éveken át képes volt lemondani szénhidrátról a vékonyság miatt, akkor képest azt az áldozatot is meghozni, hogy nem eszik húst azért, hogy élhető hely legyen a Föld bolygó (??).

Vegetáriánusok étrendje

Vajon egészséges, vagy csak simán Trendi vegetáriánusnak lenni?

A Tankcsapda frontembere,  Lukács László is az élet szeretete miatt mellőzi a húst.

Valószínűleg Bódi Sylvi is vegetáriánus életmódnak köszönheti szépségét és egészségét.

Elkötelezett vegetáriánus Sütő Enikő is, aki szerint rengeteg egészségügyi probléma a húsevésre vezethető vissza. Enikő nem csak kerüli az állati eredetű ételeket, de azt is megválogatja, hogy a gyümölcsöket és zöldségeket milyen kombinációban fogyasztja.

A Megasztár zsűritagja, Mester Tamás csaknem 20 éve vegetáriánus. Elvei miatt nem eszik húst, mivel úgy gondolja, hogy ha ölés nélkül is életben tudunk maradni, akkor nincs  értelme kioltani egy állat életét.

Laár András többször megpróbált nemet mondani a húsra. 17 évesen a keleti filozófia hatása, 28 évesen pedig krisnásokkal való találkozás hatására akart vegetáriánus lenni, ám mind a kétszer visszatért a húshoz. Később porckorongsérv miatt mondott végleg búcsúst a finom falatoktól.

Hevesi Tamás és Benkő Dániel is betegség miatt változtatott életmódján és már egyikőjük sem eszik húst, aminek köszönhetően majd kicsattannak az egészségtől.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: