Terhes lett egy brit férfi

Komoly erkölcsi kérdéseket vet fel Nagy-Britanniában annak a transznemű férfinek az esete, aki eredetileg nőnek született, majd nem-átalakító műtéten esett át, azaz férfivé vált, majd kismama lett.

Nagy-Britannia első férfi kismamájának a kilétét homály fedi, csupán annyit lehet róla tudni, hogy a harmincas éveiben jár, és hosszú ideje él párkapcsolatban, ám partnere neme titok. A férfi tavaly adott életet kisfiának, miután női hormonokat kapott, a nőből férfivá alakító kezelések hatásainak visszafordítására.

Az eredetileg nőnek született kismama jogilag férfi lett, ám a nem-átalakító műtét során nem távolította el a méhét, ezért teherbe tudott esni. A kisfiú vélhetően császármetszéssel született meg, ám nem kizárt, hogy a férfi képes lett volna természetes úton is megszülni gyermekét.

A brit férfi kismama esete nagy vihart kavart a szigetországban, orvosetikai szakértők szerint a felnőtteket megillető jogok teljes körű biztosításával nem szabadna kockáztatni a gyermek érdekeit, azaz a gyermek kárára válhat, ha a természetet így kifordítják. Nagy-Britanniában ez volt az első eset, hogy férfi teherbe esett, ám a világban már történt ilyen különleges eset, mégpedig egy amerikai és egy spanyol férfi hasonló története ismert.

Thomas Beatie, a Terhes Férfi

Thomas Beatie, a Terhes Férfi - Férfivá operálta magát a volt Nő

Az amerikai Thomas Beatie 4 évvel ezelőtt sokkolta a világot azzal, hogy bejelentette: terhes. Beatie részleges nem-átalakító műtéten esett át. A most 38 esztendős férfi az összes női reproduktív szervét megtartotta és hormon kezelést kapott, így  teherbe tudott esni. A férfi azóta három gyermeknek adott életet, és úgy tudni, hogy mindegyiket természetes úton hozta a világra.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: