Szégyenbe hozta a Tv2 a népművészt – Pál István

Kisebb botrány alakult ki a Megasztár háza táján. A 91 éves Pál István, mint utóbb kiderült, nem önszántából érkezett a stúdióba. A Tv2 kereste meg, és hozatta el, majd egy teljes valótlanságon alapuló cikkre hivatkozva, erotikus nóta éneklésére próbálták rávenni. István bácsi megsértve, és szégyenkezve kellett, hogy távozzon a műsor felvételéről, és

 bár többen kérték, ne adják le szereplését a Megasztárban, végül egy vágott verzió a képernyőre került.

Nagy felháborodást váltott ki egy, a Borsban megjelent cikk, miszerint a kilencvenedik életévén is túl járó dudás, Pál István – aki nem mellékesen a Magyar Kultúra Lovagja, és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mestere – erotikus nótákat ad ki legújabb CD-jén. Egy héttel később jelent csak meg a „helyreigazítás”, azaz, hogy az írásnak semmilyen valóságalapja sincs.

A Tv2 azonban minden valószínűség szerint látott fantáziát a dologban, és elhívta a Megasztárba István bácsit, aki rendes, hangszeres fellépésre számított, ehelyett egyetlen dalt adhatott elő. Ám a végére maradt az igazi kellemetlenség, amikor azokat a bizonyos erotikus tartalmú dalokat kérték számon a dudástól, aki felháborodva közölte, hogy ő nem tud, és nem is akarna ilyesmit előadni.

Pál István az eset után úgy nyilatkozott, majdnem elsírta magát szégyenében, de végül csak annyit ért el, hogy a szóban forgó közjátékot nem adta le a csatorna. A Zeneművészeti Egyetem népzene tanszékének vezetője mostanra megbocsátott és megbékélt. A Tv2 szóvivője az eset kapcsán úgy nyilatkozott, nem akartak rossz érzést kelteni Pista bácsiban, elnézést is kértek tőle. A művészetét szerették volna a közönség előtt megmutatni, és azt elismerte, hogy ők hívták el a felvételre, valamint a Bors ominózus cikkét látva kértek tőle pajzán nótát.

Sokan felháborodtak az eset kapcsán, és nem értik, hogy tehettek ilyesmit a műsor készítői egy tisztelt és elismert népművésszel. Az adásban egyébiránt semmilyen jele nem volt annak, hogy akit látunk, egy Madách Imre-díjas mester. Ahogy a Heti Válasz újságírója kiemelte, még Eszenyi és Presser sem adta jelét annak, hogy felismerte volna.

Hasonló bejegyzések..

4 hozzászólás

 1. Anóka szerint:

  Még, hogy az X-faktor ferebb az emberekkel ??!!! Na erről tudnék mit mesélni 😀

 2. george szerint:

  SZánalmas, csalás az egész műsor.A nézetségért mindent megtesznek, bohocokat statisztákat alkalmaznak a nép meg eszi kanál nélkűl.

 3. valaki szerint:

  Nézzétek majd inkább az x faktort! Az a csatorna mégis csak ferebb az emberekkel!

 4. Ki? szerint:

  Ez egy spontán tehetségkutató műsor?????? Úr Isten!!! Így verik át az embereket!!! Ha erre képes ez a csatorna, akkor már a győztes is biztosan megvan!!!

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: