Stohl miatt halálosan megfenyegették Alföldit

Mikor még Stohl András a rácsok mögött csücsült, a Nemzeti Színház direktora már akkor arról nyilatkozott a nagyérdeműnek, hogy visszaszámol barátja szabadulásáig, s mikor kinyílik a zárka ajtó, ő tárt karokkal várja vissza Bucit a társulatba.

S bár szavát Alföldi valóban állta, mára sokan támadják ezen cselekedete miatt – és egyesek a keményebb módszerektől sem riadnak  vissza.

Bár Alföldi sejthette nagyjából, hogy mit vállal magára – és színháza kommunájára – azzal, hogy visszaállítja Stohlt a színészgárdájába, egészen biztos legrosszabb álmában sem élt meg olyat, mint amivel a napokban szembesülni kénytelen: “Mindenki örült annak, hogy Stohl András visszatért a színházba, valami mégis beárnyékolja a mindennapokat: az igazgatót folyamatosan támadások érik, amiért visszavette Andrást. Levelekben és telefonon is életveszélyesen fenyegetik, ami nem csak a direktort zaklatta fel, az egész társulatot nyugtalanítja. Andrást is aggasztja, hogy barátja miatta lett támadások célpontja.” – Árulta el a Nemzeti Színház egyik munkatársa – aki kiléte elhallgatását kérte – a Bors napilapnak.

Stohl András és Alföldi Róbert

Stohl András és Alföldi Róbert (fotó: origo)

Azt beszélik a Nemzeti falai mögött, hogy valamennyi vagdalkozás és fenyegetőzés nem más csupán, mint az Alföldi Róbertet esztendők óta marók újbóli próbálkozása, arra hogy kikezdjék az igazgató urat. Ha valóban erről van szó, az “Alföldi ellenes” szekciónak pont kapóra jött a Stohlos mizéria, lévén, hogy a Színház Világnapján Alföldi hivatalosan is bejelentette, ismét megpályázza a Nemzeti Színház vezetői székét. Miképpen a jelen tisztségben betöltött munkásságára nem volt panasz, jó esélye van rá, hogy a következő ciklusra is őt illesse meg a státusz – kérdés, hogy az “ellenzéknek” milyen messzire ér el a keze.

Egy biztos: Buci már javában gyakorolja a színpadon szerepét, melyben a következő héten a darabbal együtt ő maga is műsorra is kerül.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: