Stohl András priusza miatt nem színészkedhet

Noha öt hónap után kinyílt a börtönrács Stohl előtt, a színész csupán feltételesen került szabad lábra – lévén, hogy a bíróság által kiszabott ítéletből még hátra van tíz hónap a büntetéséből.

Családjához hasonlóan kollégái is tárt karokkal várták a művész urat, aki azonban mint társulati tag, nem térhet vissza a Nemzeti Színházba sem most, sem a fennmaradó tíz hónap lejárta után. A törvény szerint ugyanis a büntetés végeztével még három éven át tart a priusz-státusz. Ennek okán nem kaphat tiszta erkölcsi bizonyítványt, ergo nem vehet részt közügyekben – így a Nemzetiben sem játszhat. Habár külön megbízással, vagy vállalkozóként asszisztálhat a színpadon, de a színházi gárdának még néhány évig nem lehet a szerves részese. Ezt az állapotot a büntetésből megmaradt tíz hónap végeztével az ítélőszék felé benyújtott kérvény jóváhagyatásával szüntetheti meg, illetve a köztársasági elnök kegyelmét kérve.

Buci számára ez minden bizonnyal nagyobb érvágás, mint maga a tényleges büntetés, hiszen már a börtönben is több ízben tolmácsoltatta ügyvédjével a közvélemény felé, hogy a családja és barátai után a színjátszás az, ami igazán hiányzik neki a rácsok mögött. Az egész társulat visszavárja őt, s Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója a jövőhónaptól már színpadra küldené Stohlt, ha rajta múlna.

Stohl András

Stohl András: nem mehet vissza a színházba dolgozni

Mindazonáltal, unatkozni egészen biztos, hogy nem lesz ideje: folytatja a prevenciós országjárást, és a Szalai Vivien által megírt Stohl – Őszintén című botránykönyvként berobbant olvasmány révén is több helyen találkozhatunk a színésszel az elkövetkezendő időkben.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: