Stohl András erkölcsi nélkül újra a Nemzeti Színházban

Stohl András képe újra kint van a Nemzeti Színház weboldalán, pedig mivel börtönben ült, nem is dolgozhatna közalkalmazottként.

Ahhoz, hogy valaki közalkalmazottként dolgozhasson színészként, előfeltétele, hogy rendelkezzen erkölcsi bizonyítvánnyal. Ám mivel Stohl 10 hónapos börtönbüntetést kapott közúti baleset okozásáért, egy jó darabig nem fogja megkapni, viszont a képe visszakerült a Nemzeti Színház weboldalára.

A színház igazgatója, Alföldi Róbert felmondott neki, amikor 2011. októberében Buci bevonult a börtönbe.

Ruttner György, Stohl ügyvédje korábban úgy nyilatkozott, hogy ügyfele legkorábban három év múlva kaphat újra erkölcsi bizonyítványt, a bíróság adhat mentesítést, de az ügyvéd nem adott be semmiféle kérvényt. Az esettel kapcsolatban Ruttner nem mondott többet, mondván ő nem kompenens ebben a helyzetben.

Stohl András

Stohl András: erkölcsi bizonyítvány nélkül lett közalkalmazott a Nemzeti Színházban

A Blikk próbált információhoz jutni a Nemzetiben, hogy Stohl milyen módon lett ismét a színház tagja, de senki nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre. Gálos Orsolya, a színház sajtósa csak annyit közölt, hogy minden a színházat érintő dolog megtalálható az intézmény weboldalán. A Blikk nem csupán a színháznál érdeklődött, hanem a bíróságon is, hogy adott-e be Stohl bármiféle kérelmet, a válasz nemleges volt.

A lap jogi szakértője annyit mondott az eset kapcsán, hogy bár Stohl kaphat erkölcsi bizonyítványt, abban szerepelni fog a priusza, hiába töltötte le a rá kirótt börtönbüntetést. A színészi státusza és a megbánás segítheti a színészt, hogy mentesítsék őt a hátrányok alól, kaphasson erkölcsi bizonyítványt, ezáltal pedig folytathassa munkaviszonyát közalkalmazottként a Nemzeti Színházban. Viszont ezeknek a beadott kérvényeknek mindenképpen nyoma kell, hogy legyen, de úgy tűnik, hogy nem léteznek.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: