Sorozatnézési szokásaink

Az internet egyre szélesebb körben való elterjedése ellenére sem túlságosan esett vissza a tévézők száma, még mindig szeretnek az emberek kényelmesen leheveredni a tévé elé, és a távvezérlővel lépegetni csatornáról csatornára.

Televíziós sorozatok már nagyon sok éve vannak. A több-kevesebb évaddal rendelkező sorozatok célja, hogy lekösse a nézőt, és ha ez sikerül, akkor nyert ügy van. Sajnos azonban a tévénéző élete nem olyan egyszerű, ugyanis azt nézi, amit beletolnak az arcába, pedig lehet, hogy ami őt érdekelné, azt kora hajnalban vetítik csak.

Sok sorozat akkor kerül hozzánk, amikor a tengerentúlon bizonyította népszerűségét. Ez persze nem azt jelenti, hogy ami ott volt, az itt is népszerű lesz, de bíznak benne a csatornák. A vásárlási procedúra és a szinkron miatt akár több év is lehet a magyar és a külföldi megjelenés között. Akik csak pihenés céljából néznek szériákat (és inkább azokat részesítik előnyben, amelyek epizódosak, tehát nem folytatásosak), azok számára teljesen mindegy, hogy hol tart a sorozat. Vannak, akiknél függőség alakul ki, és több csatornán követik párhuzamosan az eseményeket, vagy inkább utánakeresnek a világhálón a legújabb epizódoknak, vagy  mert nem tudnak éveket várni az új részekre. Sőt, az is elképzelhető, hogy Magyarországon le sem fogják vetíteni őket.

Sorozatnézési szokásaink

Sorozatnézési szokásaink - A távirányító a barátunk ..

A hazai napi sorozatok nézéséhez muszáj elővennünk az embereknek távkapcsolót, ugyanis azt előre az interneten nem lehet megtekinteni, ellentétben a külföldi szériákkal. Online csak az adott célnyelven jól beszélők értik meg a részeket, de sokan hobbiból fordítgatnak le sorozat feliratokat, így aki nem beszél jól a célnyelven, az is élvezheti magyar felirattal.

Általában a fiatalabb, internetes generáció az, amelyik ritkábban veszi elő a távirányítót, és inkább a billentyűzet után nyúl.

Hogy mi lesz a sorozatokkal a későbbi jövőben, azt még egyelőre nem lehet tudni, de biztos, hogy egy darabig nem fognak eltűnni a tévé képernyőjéről, hiába van internet.

Hasonló bejegyzések..

1 hozzászólás

 1. defy szerint:

  jön,jön,jön..
  Kezdődik,anyu!
  De mi?
  Az X faktor,az Éjjel nappal,mind azt nyomja az agyba,hogy vannak a közszereplők(médiasztár) és vannak a futottak még emberek.
  Jöjjön a Discovery csomag,ott megismered az embert a valós eseményekből.

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: