Ördög Nóra és a tehetségkutatás

Akinek a neve egybeforrt a tehetségkutatókkal: Egy ország ismeri már Ördög Nórát, aki végigjárta a szamárlétrát az RTL Klubnál, mióta a csatornához került gyakornokként. A mórahalmi lány pályája kilenc évvel ezelőtt indult a televíziónál, és a kávéfőzéstől mára eljutott arra a pontra, hogy nem csupán műsorvezető, hanem az RTL egyik arca is lett.

Mórahalmon, illetve Szegeden végezte el tanulmányait, és itt ismerkedett meg a televíziózással is. Egy kisebb szegedi tévénél kezdte pályafutását, majd 2001-ben – húsz évesen – került gyakornokként az RTL Klubhoz. Miközben egyre feljebb került a csatorna ranglétráján, a Budapesti Gazdasági Főiskolán tanult, idegenforgalmi-közgazdász szakon. A tévés feladatai miatt csak egyéni tanrend mellett és halasztásokkal ugyan, de sikerült diplomát szereznie.

Először 2002-ben a Top of the pops című zenei műsorban láthattuk, majd a Kölyökklub műsorvezetője lett. Végül nem ragadt le a gyerekműsoroknál, a kereskedelmi tévé több produkciójában is dolgozott szerkesztőként, például a Moziklubban, a Mónika-showban, a Havazinban és a Szombat esti lázban is. Ezalatt az idő alatt sokat tanult a szakmáról. Az RTL táncoslábú sztárjainak versenyében Nóri már igazán otthon érezhette magát, és nem csak a televíziós tapasztalatai miatt, hiszen gyermekkorában jazz-balettozott és tíz évig versenytánccal is foglakozott.

A csatorna reggeli magazinjának, a Reggelinek 2007 óta az egyik műsorvezetője. Igazi hírnevet azonban a nagy népszerűségnek örvendő Szombat esti láz második szériájának és a Csillag születiknek köszönhetően szerzett. Ma már sokan a csatorna arcaként ismerik. Szinte elválaszthatatlan műsorvezető-társával, Stohl Andrással remek párosnak bizonyultak, és ezt a csatorna vezetői sem gondolták másképp, mikor az új tehetségkutató, az X-Faktor vezetésére is őket kérték fel. Nóri csakúgy, mint az RTL Klub korábbi tehetségkutatója során, szerkesztőként is részt vesz a munkában. Nóri kevés szabadidejében a mórahalmi amatőr színitársulatban játszik, ahol gyakran szülei is színpadra lépnek, öccse pedig hozzá hasonlóan a médiában helyezkedett el. A zenét és a táncot a mai napig imádja, csakúgy, mint a filmeket. Magánéletéről nem szívesen beszél a nyilvánosság előtt, már túl van egy váláson, jelenlegi kedvese pedig az ország egyik legelismertebb fotósa, Nánási Pál.

Hasonló bejegyzések..

4 hozzászólás

 1. Kis Erzsébet szerint:

  Szerintem nem igaz hogy Ördög Nóri nem figyel az énekesre, igenis figyel, csak egy kicsit legalább érdekes is kéne legyél…

 2. xy szerint:

  Igen, és nem kis hiszti volt belőle… Kicsit pofátlanságnak tartom… Akármit kért Nórától a bent lévő ember, rá sem hederített…

 3. Ki? szerint:

  Komolyan ilyen volt a Nóri?

 4. xy szerint:

  Ördög Nóri úgy kutatja a tehetségeket, hogy miközben énekelnek nála, telefonál, és nem figyel az előadásra…

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: