Olvasd el ezt, ha téged is megcsaltak

A legtöbb ember a hűtlenséget a végső árulásnak tekinti, és ez teljesen érthető. Megszegte az ígéretet, amely mindent összetart. Megszegte az első számú szabályt. Nincs több alap, amire építhetnénk. Hogyan menjünk tovább?

Ha úgy döntöttél, hogy megbocsátasz és tovább lépsz, ez egy olyan vírus lehet, amely egy ideig szunnyad, de aztán újra felszínre tör, amikor megint konfliktusra kerül sor. A párok ritkán gyógyulnak ki a hűtlenségből. Ez az egyik legnehezebben gyógyítható dolog. Az a gondolat, hogy a partnered mással volt együtt, olyan képet hagy az elmében, amelyet szinte lehetetlen kitörölni.

Idővel ez az előre tekintés lassan elhalványul, ahogy újra kapcsolatba kerülsz a partnereddel, és erősebb intimitást teremtesz. Ez a cél, bár a legtöbb pár nem éri el sosem. Ilyenkor az ok nem a történtek miatt van, hanem a “miért” megértésének hiánya miatt. Mert ha nem érted a miértet, akkor az önbecsülésedhez kötöd. Mélyebb szinten úgy gondolod, hogy azért volt hűtlen, mert te nem voltál elég. Valami baj van veled, nem veletek. Nem vagy elég vonzó. Elég vékony. Elég szexuális. Bármi! És ezért olyan nehéz meggyógyulni abból, ha megcsalnak.

Meg kell próbálnod megérteni, hogy MIÉRT

A hűtlenség bonyolult dolog. Vannak rétegek. Ez nem csak azért van, mert valaki boldogtalan a kapcsolatában, elégedetlen a szexuális életével, csak mással akar lefeküdni, vagy csak vissza akar vágni a partnerének. Igen, természetesen ezek mind-mind hozzájárulhatnak, de ez ennél mélyebbre megy. Tényleg a szexről vagy a kapcsolat és az intimitás hiányáról van szó? Igen, mindannyiunknak vannak szexuális igényeink. De általában nem csak magáról a szexről van szó.

Az intimitás hiányát sok minden okozhatja. Például a saját, rossz önkép és az önmagunkhoz való viszonyunk. Ha valaki nehéz életszakaszon megy keresztül, az megváltoztathatja az intimitást. A saját függőségek akadályozhatják az intimitást. Az egymást legyőző emberek változást hozhatnak létre az intimitásban. És még folytathatnánk.

Az önbizalom visszaszerzéséhez empátiát kell tanúsítanod, és csak akkor tudsz empátiát tanúsítani, ha megérted. És ahhoz, hogy megértsd, emberszámba kell venned saját magadat.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: