Nyögésért pontlevonás a teniszpályákon?

Kísértél már valaha figyelemmel női tenisz mérkőzést? Többek szerint felnőtt filmeket idéző hanghatások hagyják el a gyengébbik nemet képviselő játékosok ajkait

– ami sokak számára bosszantó.

Tenisz kedvelők egyre gyakrabban élnek panasszal a Női Tenisz Szövetség (WTA – Women’s Tennis Association) felé, miszerint a nagyjából száz decibeles, sokszor kéjesnek ható sikolyok, lihegések rendzavaróak. Kapva az alkalmon, maguk az érintettek közül jó néhány szóvá tették a WTA vezetőségénél, hogy egyes női játékosok stratégiai-effektként nyögdécselnek, ami nem tisztességes.

A szövetség szóvivője, Andrew Walker a sajtónak tett nyilatkozatában elmondta, hogy a jövőben szankcionálni fogják pontlevonás formájában a hangoskodó teniszező nőket – a büntetés azonban csak az új generációkra lesz érvényes, mondván, hogy a Viktorija Fjodaravna Azarenkához (fehérorosz, világi szintű első helyezett teniszezőnő), és a Marija Saparovához (Azarenka elődje) hasonlóan a tízen éve hivatásosként tevékenykedő játékosokba a hosszú esztendők során olyannyira beleivódott, hogy nyögnek ütés közben, hogy nonszensz dolog volna velük szemben ilyen retorziót alkalmazni.

A világelső Azarenka az egyik leghangosabb játékos a női teniszezők között (Fotó: Reuters)

A világelső Azarenka az egyik leghangosabb játékos a női teniszezők között (Fotó: Reuters)

Ezzel szemben a Sportági Világszövetség (ITF – International Tennis Federation) azon munkálkodik, hogy lépcsőzetesen haladva ugyan, de igenis egységesen, mindenkire nézve alkalmazhatóak legyenek a pontlevonások. Első lépésként a korosztályos tornán már applikálnák is ezt a módszert.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: